"Stop New Public Management"

Peter Hansen, kredsformand i Roskilde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er den største udfordring lige nu?

"Jeg synes den største udfordring lige nu er resursemanglen i skolen. Hos os giver det sig udtryk i manglende forberedelsestid til lærerne, og for få resurser til de elever, der skal inkluderes. Det er de to største udfordringer, vi har lige nu. Der mangler to-lærertimer og støttetimer, og det mærker vi. Det ser ikke rosenrødt ud, for det ser ud til, at der bliver endnu færre penge til næste år. Politikerne har dog givet et halvt tilsagn om, at de vil kigge på vores område, så forhåbentlig kan de finde de penge, der mangler til næste år".

Hvad er så det, der gør dig glad?

"Det glæder mig, at der trods alt kommer mere og mere lydhørhed for, at lærerne skal have nogle ordentlige vilkår, at man ikke skal overstyre lærerne. Det virker som om, at der er ved at opstå en vilje til at give lærernes professionelle råderum en chance og fjerne unødigt bureaukrati - så vi kommer væk fra den mistillid, der ligger i det der med, at man hele tiden skal måle og veje alting. Det vil være godt at droppe den der new public management-styring, der begyndte at komme frem 1980'erne.

Powered by Labrador CMS