Nationale test
6   1

Testresultater: Matematik rykker tættere på reformens mål

For tredje gang siden folkeskolereformen kan man nu måle på, hvor langt folkeskolen er fra målet om, at mindst 80 procent skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Der er sket meget svag fremgang siden sidste år.

I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en såkaldt kriteriebaseret skala for testresultaterne i dansk og matematik, hvor elevernes resultater bliver scoret efter, hvor 'gode' de er til at læse og regne.

93 procent gennemført

I skoleåret 2016/2017 er 93 procent af de obligatoriske test gennemført, 4 procent er ikke blevet afholdt på grund af fritagelser, knap 2 procent af de test, der burde være afholdt, er hverken booket eller noteret som fritaget, mens 1 procent af testene er booket men ikke afholdt eller ikke afsluttet med et testresultat.  

Målet er defineret som, at mindst 80 procent af eleverne skal have resultatet 'godt', 'rigtig godt' eller 'fremragende' i de nationale test i læsning og matematik.

Det mål er ikke opnået på nogen klassetrin, men i læsning i 8. klasse er det i år 78 procent af eleverne, der har fået en af de tre højeste bedømmelser. Og i matematik er der sket en markant udvikling fra 73 til 77 procent i 3. klasse. Se udviklingen på diagrammerne ovenfor.

Et andet af de nationale resultatmål er, at andelen af de allerdygtigste elever i de nationale test i læsning og matematik skal stige. Og ministeriets opgørelse viser, at andelen, der har opnået 'fremragende' er steget i læsning i 4. og 8. klasse og i matematik i 3. klasse, mens andelen er uændret i læsning i 2. klasse og i matematik i 6. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Og et tredje mål er, at andelen, der klarer sig dårligst, skal mindskes. Her er der stort set ingen udvikling sket. I matematik i 3. klasse er andelen faldet en anelse, mens den er steget lidt i læsning 4. klasse.

Ny engelsk- og matematiktest

Samlet set er der ikke den store forandring i testresultaterne på landsplan fra sidste år til i år.

I geografi i 8. klasse har der været en lille fremgang og i biolog en lille tilbagegang. Testrunden i foråret 2017 var sidste gang, testene i de to fag var obligatoriske for eleverne - når den frivillige testrunde går i gang efter efterårsferien, er der to nye test på programmet, nemlig matematik i 8. klasse og engelsk i 4. klasse. Sidstnævnte er med lydbidder og dermed for første gang med brug af hovedtelefoner under testen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.681 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.525 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.538 andre er allerede tilmeldt