Mål dine egne holdninger op mod kandidaternes på folkeskolen.dk/kv17

Kommunalvalg 2017: Hvilke kandidater deler dit skolesyn?

Langt over 1000 kandidater til kommunalvalget den 21. november har svaret på Folkeskolens Kandidatprøve med emner fra elevernes timetal til arbejdstid ved OK18. Og nu kan du gå ind at tjekke, hvem af de lokale kandidater du er mest enig med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Iføgle analysebureauet Voxmeter er folkeskolen det hotteste emne i kommunevalget den 21. november - set fra vælgernes synspunkt. Og folkeskolen.dk har givet kandidaterne mulighed for at fortælle vælgerne om deres skolesyn og politik.

"Mener du, man bør forhandle om arbejdstid for folkeskolelærerne ved de kommunale overenskomstforhandlinger næste år?"

Og "Der bør i kommunen være et bestemt pædagogisk koncept, som gædler alle skoler"

Det er to af de folkeskolepolitiske spørgsmål, som Folkeskolens redaktion har stillet kandidaterne. I alt svarer de på, i hvilken grad de er enige i 12 forskellige udsagn om folkeskolen.

Og nu kan du gå ind og svare på de samme spørgsmål og tjekke, hvilke kandidater i din kommune du er mest enig med.

Prisvinder: Folkeskolereformen er som en maoistisk kulturrevolution 

Blandt de kandidater, hvis svar du kan sammenligne med, er fx modtageren af Årets Sveske 2017, medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne Jan Andreasen, den tidligere DI-direktør og formand for Ny Nordisk Skole Lars Goldschmidt, der er opstillet på Bornholm ligeledes for Socialdemokratiet, og den tidligere tv-vært Ole Stephensen, konservativ kandidat i Gentofte.

Du finder Folkeskolens Kandidatprøve her:

folkeskolen.dk/KV17