Debat

Skal bankerne indoktrinere 31.000 folkeskoleelever 12. - 16. marts 2018?

FinansDanmark arbejder på at gentage opdragelsesmetoderne fra dette års pengeuge i 2018 med 4 tabuer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FinansDanmark arbejder på at gentage opdragelsesmetoderne fra dette års pengeuge i 2018:

Tabu nr. 1. Bankernes softpower herredømme over finansregulering i EU og Danmark taler vi ikke om.

Tabu nr. 2. Truende finanskriser taler vi ikke om.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Tabu nr. 3. Bankernes pengeskabelse taler vi ikke om.

Tabu nr. 4. Bankdirektørernes bonus-programmer taler vi ikke om.

FinansDanmark har denne version af sagen, som de anser for unuanceret og ukorrekt. FinansDanmark anbefaler at læse mere på dette link: http://www.pengeuge.dk/bagom/Pages/Forside.aspx

Bankernes softpower herredømme over finansregulering i EU og Danmark er et tabu for FinansDanmark i pengeugen.

Men FinansDanmark har i praksis monopol på lobby adgang til EU. Kunderne i banker og kreditforeninger  betaler selv for at blive flået, når FinansDanmark og RealkreditRådet lobbyer i EU.

I 2014 blev Finansindustriens lobby-hær opgjort til mindst 1700 personer. Det svarede til 4 lobbyister per embedsmand, der arbejder med finansiel regulering i EU-Kommissionen - og mere end 7 for hvert medlem af Europa-Parlamentets økonomiudvalg. Finansindustrien brugte 123.000.000 EUR på at påvirke EU lovgivningen på det finansielle område. Det svarende til mere end 30 gange mere end NGO'er, fagforeninger og forbrugerorganisationer tilsammen.

http://corporateeurope.org/financial-lobby/2014/04/fire-power-financial-lobby

EU yder ingen hjælp til almindelige mennesker eller foreninger som Fair Bidragssats og Gode Penge, der ønsker indsigt til regulering af banker og kreditforeninger. Ingen uafhængig eksperthjælp på dansk og ingen rejserefusion.

FinansDanmarks formand Michael var turleder i pengeugen 2017. Michael Rasmussen er samtidig direktør i Nykredit og får nu en ekstra bonus 12 mio. kr. som en ekstra præmie for at stå fast på stigende bidragssatser og en børsnotering af Nykredit. En børsnotering af de to sidste kundeejede kreditforeninger i Danmark. Nykredit og Totalkredit vil styrke finanselitens magt.

FinansDanmark er dermed aktivt medvirkende til at udvide plutokraternes magt og princippet om en aktie - en stemme frem for det demokratiske princip: En mand - en stemme.