Debat

Er LP et ansvarligt pensionsselskab?

Lærernes pension, LP, er Danmarks ottendestørste pensionsselskab med knap 90 milliarder kroner i aktiver. Det er naturligvis vigtigt, at så store midler investeres ansvarligt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er generalforsamlingstid i mange pensionskasser. »Ansvarlig fremtid« (se webadressen: http://www.ansvarligfremtid.dk/home) stiller, hvor det er muligt, forslag om, at generalforsamlingen forpligter (subsidiært anbefaler) bestyrelsen til inden næste generalforsamling at udarbejde og offentliggøre en konkret metode til at definere, hvorvidt et fossilselskabs forretningsmodel inden udgangen af 2018 er forenelig med den globale klimaaftale fra Paris om sikring af maksimalt to graders global opvarmning.

Det er i LP ikke muligt for medlemmerne at tage stilling til anvendelsen af deres pensionsmidler på en generalforsamling. Jeg synes, det virker fornuftigt, at mine pensionsmidler bliver trukket ud af virksomheder, der udvinder fossil energi. Der er, i min forståelse af klimaproblematikken, ingen fredelig og vedvarende fremtid for menneskeheden med fortsat satsning på fossil energi. »For menneskeheden« virker måske som en lidt for svulstig formulering, men når jeg ikke kan se en fredelig, håbefuld fremtid ud over de næste 20-30 år, så er det jo dødelig alvor. Jeg kan ikke udelukke, at vores samfund bukker under på samme måde som for eksempel Irak, Libyen og Syrien, inden jeg har levet mit liv færdigt og brugt min pension. Og hvad så med børn og børnebørn?

Det vedkommer mig, hvordan mine pensionsmidler forvaltes. Da jeg ikke kan gøre min stemme gældende på en generalforsamling, så spørger jeg her sådan lidt ud i luften: Vil LP trække sine investeringer fra selskaber med en forretningsmodel, der ikke er forenelig med klimaaftalen fra Paris?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Se Anders Bondo Christensens svar her

 

Powered by Labrador CMS