Anmeldelse Samfundsfag
0   249

www.ungvalg09.dk

www.ungvalg09.dk

Fakta


Titel
www.ungvalg09.dk


13 danske børne- og ungdomsorganisationer står bag hjemmesiden

Type
Internet

Forlag
www.ungvalg09.dk

Fra hjemmesiden ungvalg09.dk kan man hente en hel række materialer, som kan bruges i forbindelse med undervisningen omkring det kommende kommunalvalg. Undervisningsmaterialet er udarbejdet, så enkelte moduler kan benyttes hver for sig, men der er også til hele emneuger.

Artiklen fortsætter under banneret

Modulerne "film", "debatmodul", "cafédebat" og "klassedebatten" giver rigtig gode oplæg og forslag til læreren til at iværksætte spændende aktiviteter. Forslagene er så gennembearbejdede, at de faktisk kan bruges direkte.

"Styreformer og demokrati" er et spil, der består af to lege. Eleverne skal samarbejde under forskellige regler og derigennem opnå indblik i "logikken" bag styreformer som diktatur og feudalisme. På den måde sættes demokratiet i perspektiv.

"Hvad er demokrati?" bygger på den traditionelle undervisningsform, hvor læreren præsenterer materialet for eleverne. Et slideshow skal få eleverne til at tænke over en masse forskellige forhold vedrørende demokrati.

"Præsidentvalget" er et rollespil, hvor eleverne får roller som aktører i en valgkampagne, lige fra journalister til spindoktorer og interesseorganisationer og selvfølgelig præsidentkandidater. Vælgerne udgøres enten af hele skolen eller af udvalgte "vælgerklasser". Præsidentvalget opfordrer til, at skolen sætter alle sejl til og sætter demokrati og deltagelse på dagsordenen!

"Jeopardy" er et godt indslag i samfundsfag som opfølgning på undervisning om -ismer og demokrati. En hurtig Jeopardy-inspireret quiz med kategorierne: Demokrati, Lillebror og storebror (om stat og kommuner), rettigheder (de unges rettigheder i Danmark), pligter (de unges pligter i Danmark) og "Det slutter med ismer".

Undervisningspakken kan hentes ganske gratis, og den indeholder rigtig meget godt materiale.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt