Anmeldelse

www.ungvalg09.dk

www.ungvalg09.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra hjemmesiden ungvalg09.dk kan man hente en hel række materialer, som kan bruges i forbindelse med undervisningen omkring det kommende kommunalvalg. Undervisningsmaterialet er udarbejdet, så enkelte moduler kan benyttes hver for sig, men der er også til hele emneuger.

Modulerne "film", "debatmodul", "cafédebat" og "klassedebatten" giver rigtig gode oplæg og forslag til læreren til at iværksætte spændende aktiviteter. Forslagene er så gennembearbejdede, at de faktisk kan bruges direkte.

"Styreformer og demokrati" er et spil, der består af to lege. Eleverne skal samarbejde under forskellige regler og derigennem opnå indblik i "logikken" bag styreformer som diktatur og feudalisme. På den måde sættes demokratiet i perspektiv.

"Hvad er demokrati?" bygger på den traditionelle undervisningsform, hvor læreren præsenterer materialet for eleverne. Et slideshow skal få eleverne til at tænke over en masse forskellige forhold vedrørende demokrati.

"Præsidentvalget" er et rollespil, hvor eleverne får roller som aktører i en valgkampagne, lige fra journalister til spindoktorer og interesseorganisationer og selvfølgelig præsidentkandidater. Vælgerne udgøres enten af hele skolen eller af udvalgte "vælgerklasser". Præsidentvalget opfordrer til, at skolen sætter alle sejl til og sætter demokrati og deltagelse på dagsordenen!

"Jeopardy" er et godt indslag i samfundsfag som opfølgning på undervisning om -ismer og demokrati. En hurtig Jeopardy-inspireret quiz med kategorierne: Demokrati, Lillebror og storebror (om stat og kommuner), rettigheder (de unges rettigheder i Danmark), pligter (de unges pligter i Danmark) og "Det slutter med ismer".

Undervisningspakken kan hentes ganske gratis, og den indeholder rigtig meget godt materiale.