0   45

Danske Skoleelever får Stinusprisen

En vellykket sammenlægning af to organisationer og konstruktive bud på det gode skoleliv har banet vejen for, at Danske Skoleelever på DLF's kongres modtog årets Stinuspris.

"Danske Skoleelever har været og er fortsat endog meget gode til at formulere programmer, som bliver sat på dagsordenen og bagefter at få dem gennemført. DSE kommer med løsningsforslag i stedet for at kritisere med det mål at skabe et godt skoleliv for alle, derfor får Danske Skoleelever årets Stinuspris".

Sådan lød begrundelsen, da DLF's formand Anders Bondo overrakte Stinusprisen til organisationen Danske Skoleelever (DSE).

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for Danske skoleelever Troels Boldt Rømer er glad for den anerkendelse prisen fører med sig.

"Vi er en ung organisation, der bygger på frivillig arbejdskraft, og derfor er det vigtigt at have gejst, som prisen er med til at give os. Prisen en anerkendelse af, at de fem år med blod sved og tårer har været det værd, at projektet er fuldendt, og at man nu anerkender os som politisk spiller og aktør i skoleverdenen", siger formand for danske skoleelever Troels Boldt Rømer.

"Danske Skoleelever er ikke bange for at have holdninger", sagde Anders Bondo og nævnte som eksempel DSEs budskab om at 'vi skal have evaluering for elevernes skyld - ikke for regeringens'.

Anders Bondo understregede, at det er flot gået, at DSE som er en partipolitisk uafhængig organisation, alligevel lykkes med at komme igennem med politiske udspil.

Flere gange har DSE arrangeret store kampagner

Blandt andet samledes titusindvis af skoleelever på Christiansborg Slotsplads og demonstrerede mod politikernes nedlæggelse af gruppeeksamen. Og igen i 2007 hvor flere tusinde elever igen samledes på pladsen og prøvede at få politikerne til at forstå, at de ønskede et bedre undervisningsmiljø under sloganet "Giv os Lov". Eleverne går snart på gaden igen og laver en kæmpe kampagne i forbindelse med kommunalvalget, hvor 16-årige som en prøve får lov til at stemme til november. Alt det er noget, der viser, at Danske Skoleelever yder en stor indsats for folkeskolen. Det ønsker DLF at påskønne, og derfor går dette års Stinuspris til Danske Skoleelever, lød det fra Anders Bondo.

Vellykket sammenlægning

Derudover får Danske Skoleelever Stinusprisen for at i 2004 have formået at sammenlægge Danmarks Elev Organisation og Folkeskoleelevernes Landsorganisation og fastholde den løbende proces, det er at få det til at virke.

"Vi ved i Danmarks Lærerforening, hvor meget det kræver at få en sammenlægning til at fungere, og at I også er lykkedes med det, vidner om dygtighed og organisatorisk talent", sagde Anders Bondo."I har formået det kunststykke at lægge to elevorganisationer sammen vellykket. Det kunne vi godt lære lidt af i fagbevægelsen".

DSE vil kæmpe for, at en folkeskole for alle fortsat bliver sat på dagsordenen i fremtiden.

"Vi håber de forskellige parter såvel politikere som Danmarks Lærerforening fortsat og i endnu højere grad vil lytte til os i fremtiden, for vi har rigtig meget at byde på for at folkeskolen kan blive ved med at udvikle sig i den rigtige retning", siger Troels Boldt Rømer.

Med prisen følger 25.000 kroner, og det er penge, der falder på et tørt sted, for DSE har ikke mange penge at rutte med, fortæller han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet