Skoleledelse
2   563

Skoleleder: Reformens ambitioner farver vores stillingsopslag

Karaktererne fra lærerstudiet betyder mere end tidligere. Det fortæller skoleleder Birgitte Agersnap, som genkender ordene fra Folkeskolens undersøgelse fra sine egne opslag.

»Vi søger engagerede, fleksible og fagligt dygtige lærere med gode samarbejdsevner - og med vilje og lyst til at indgå i tæt teamsamarbejde om elevernes læring og trivsel«.

Sådan indledte skoleleder Birgitte Agersnap stillingsopslaget, da hun i foråret søgte fire lærere til Marienhoffskolen i Ryomgård på Djursland. Samme ord bruger mange andre skoleledere i deres stillingsopslag, for netop ord som faglig, samarbejde og trivsel er blandt de mest hotte i lærernes jobannoncer, viser Folkeskolens analyse. Det samme gælder professionel, ambitiøs og udvikling, som Birgitte Agersnap også tyede til.

»Professionalisme og ambitiøs hænger direkte sammen med den forskning, som viser, at eleverne præsterer gode resultater, når læreren har et højt karaktergennemsnit«, uddyber Birgitte Agersnap, som er 49 år og har væres skoleleder i syv år.

Hun har altid kigget ansøgernes eksamensbeviser igennem, men i dag fokuserer hun i højere grad på karaktererne. Man kan dog godt komme til samtale, selv om man har 02 i sit linjefag.

Artiklen fortsætter under banneret

»Nogle er dygtige sammen med eleverne, men ikke til at gå til eksamen. Det skal de have chancen for at fortælle os, så jeg spørger ind til karakteren«.

Skolen lykkes kun med samarbejde

Man skal være god til at samarbejde for at få job på Marienhoffskolen, og lærerne skal se forældre og skolens samarbejdspartnere som medspillere.

»Godt samarbejde fører til den bedste undervisning og læring. Derfor vægter vi, at lærerne trives, for ellers kan vi ikke lykkes med det, vi vil«, siger skolelederen, som glæder sig over, at skolen scorer højt i medarbejdertrivsel.

Det giver ikke mening, at en skole søger lærere, som hverken er fagligt dygtige, ambitiøse eller professionelle. Alligevel afviser Birgitte Agersnap, at hendes jobannonce er præget af ordbingo.

»Når jeg skriver et stillingsopslag, ser jeg ind i vores hus: Hvad er vi optaget af? Det skal afspejles i opslaget. Jeg brugte de samme formuleringer i et par år, men denne gang skrev jeg teksten om, fordi vi har arbejdet med vores profil. Det var der mange, som responderede på i deres ansøgninger, så jeg tænker, at jeg har brugt ord, som har en værdi«.

Fra bløde til hårde krav

Tidligere lagde Birgitte Agersnap vægt på bløde værdier i sine jobopslag. Kursændringen hænger sammen med reformens mål om, at eleverne skal blive så dygtige, de kan, at de skal trives, og at skolerne skal bryde den sociale arv. Samtidig skal læringen være synlig og målbaseret.

»Det smitter af på stillingsopslaget, for vi vil tiltrække ansøgere, som vil arbejde i den retning«, siger Birgitte Agersnap.

På en god skole har lærerne også mulighed for at udvikle sig, mener skolelederen. Derfor er hun glad for, at nye lærere oplever Marienhoffskolen som en udviklingsorienteret skole.

»Det gennemsyrer skolen, at lærerne arbejder med entreprenørskab, innovation og iværksætteri. Alle elever har en iPad, vores bøger er digitale, og vi har købt en 3-d-printer«.

iPad er et nyt populært ord i skolernes stillingsopslag. Men Birgitte Agersnap nøjes med at skrive, at Marienhoffskolen har en stærk it-profil.

»Vi tiltrækker ansøgere op til 35-40 kilometer herfra og holder altid et informationsmøde, så de kan opleve, at køreturen ikke er så slem. Her fortæller vi om vores it og iPads. Men de fleste har læst om det på skolens hjemmeside. Ansøgerne er velorienterede«, siger Birgitte Agersnap, der fik cirka 50 ansøgninger til fire stillinger og har ansat to erfarne og to nyuddannede lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
430 andre er allerede tilmeldt