Anmeldelse Dansk indskoling
0   247

Moralsk og musikalsk dukketeater

Fabulerende forestilling rummer stor musikalitet og vigtigt konfliktstof til brug i undervisningen for de mindste på skolen.

Lille T og de forbudte bamser

Fakta


Titel
Lille T og de forbudte bamser


Forfatter og instruktør: Søren Ovesen. Medvirkende: Tobias Heilmann og Per Thomsen. Scenografi: Trine Holtoug. Alder: fire-ni år. Varighed: 40 minutter. Turneforestilling

Forlag
Teatergruppen Batida

Når teatret Batida inviterer på eventyr, er der som regel garanti for musik, der svinger, og fortællinger, som fænger. Forestillingen "Lille T og de forbudte bamser" er ingen undtagelse. Her er der tale om ægte turneteater, der kan pakkes ned på en trailer og stilles op i selv de mindste rum på skolen. To mand på scenen styrer slagets gang omkring et orientalsk udsmykket dukketeater, hvorpå der står ”Historier & fabler fra nær & fjern” med sirlig skråskrift. Og det er netop, hvad vi får. En fabulerende fortælling fra de varme lande, der alligevel er særdeles vedkommende og genkendelig for store som små.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er i et arabisk land, hvor dadlerne er søde og musikken melankolsk. Lille T kommer til verden under store genvordigheder. Der er mistanke om, at han ligger på tværs. Det viser sig dog hurtigt, at det skyldes et sæt ører så store som rabarberblade.

Lille T’s start på livet bliver således hårdt med en far, der ikke vil kendes ved ham, og en flok søstre, der larmer uden at lytte. En enkel, men effektiv og genkendelig konflikt. Lille T derimod har evnen til at høre alt og formidle det ud igennem musikken. Dette bliver starten på et musikalsk eventyr om at udnytte sine fortrin og tro på sig selv. Han kan således også høre bamsernes råb om hjælp. De er blevet forvist fra byen, fordi de ligesom Lille T ikke er, som mennesker er flest. De har pels og sorte snuder.

Tobias Heilmann og Per Thomsen bærer stykket igennem med nogle vidunderlige stemmer og en stor musikalitet, der får det hele til at se så legende let ud. Forestillingen henvender sig til indskolingen, der med garanti vil føle sig underholdt i samtlige 40 minutter. Emnerne handler om accept, talent og uforfalsket kærlighed. Konflikten i fortællingen rummer således stof til mange gode diskussioner i klasserne efterfølgende. En klar anbefaling værdig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.231 andre er allerede tilmeldt