Anmeldelse

Hjernesmart pædagogik

Rejsen til Amygdala

Venter spændt på, at der kommer en treer i "Hjernesmart"-serien, gerne i pixibogsformat næste gang.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad det stå klart, at anvendelsesfaktoren i "Hjernesmart pædagogik" er absolut høj. Bogen er læst og afprøvet med gode resultater. Denne anmelder er vild med hjernen og i særdeleshed med, at der i denne bog er fokus på det, vi praktikere elsker, nemlig forslag til konkrete værktøjer.

Fakta:

Titel: Hjernesmart pædagogik

Forfatter: Anette Prehn

Pris: 373,75

Sider: 288

Forlag: Dafolo

Således er der hjemme i denne anmelders køkken udarbejdet nemme "hjernepædagogiske" redskaber såsom "Amygdalaflasken" og "Amygdalatermometeret". "Pytarmbåndet" er også anbefalet vidt og bredt. Flere af de metodiske tilgange har stået deres prøve i forhold til konkrete elever med en overraskende god modtagelse hos både forældre, større og mindre børn.

På hjemmesiden hjernesmart.dk er der videre inspiration til materialer og små film. Forfatteren kan formidle svært tilgængeligt stof i et sprog og et univers, der giver mening for såvel voksne som børn. Denne anmelder har læst forfatterens første indføringsbog, ”Hjernesmarte børn”, og indeværende materiale, som fungerer som en slags praktisk overbygning til forgængeren. Således lander man ved læsning af de to bøger på over 500 sider. Ikke særlig tidsbudgetvenligt for den almene praktiker. Så et håb og en bøn er, at de meget udmærkede budskaber kondenseres til et mere spiseligt format. Se, det er hjernesmart pædagogik, idet man undgår "fremtidståge", allerede når man slår op i bind et på side 1.