Susanne Crawley Larsen (B) er rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. Hun indrømmer, at der er plads til forbedringer i kommunen økonomisk pressede folkeskoler.

Odense: Rådmand vil finde flere penge til skolerne

At skolebestyrelserne på halvdelen af skolerne i Odense ikke har godkendt næste års budget, ser Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) som et signal om, at det er svært for skolerne at få det hele til at løbe rundt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odense: Forældre forkaster budgettet på halvdelen af skolerne 

Forældrene i skolebestyrelserne mener ikke, det er forsvarligt at drive skole for de penge, der er afsat. Rådmanden er uenig, men giver alligevel bestyrelserne ret i, at der er plads til forbedringer på skoleområdet.

"Mange børn er glade for at gå i skole og lære en masse. Men når det er sagt, er der plads til forbedringer, for eksempel kunne inklusionsindsatsen være bedre og undervisningsmidlerne af højere kvalitet. Personlig er jeg også meget ked af, at der er færre midler til lejrskoler", siger Susanne Crawley Larsen.

I praksis har det dog ikke nogen betydning, at skolebestyrelserne nægter at godkende budgetterne, for det budget, skolelederen har lagt frem, bliver automatisk vedtaget som et gældende administrativt budget.

Siden 2010 er budgettet til skoleområdet i Odense faldet med 25 procent, og når det kommer til antal kroner per skoleelev, ligger kommunen under gennemsnittet. Skolebestyrelserne efterlyser en kvart milliard, men for Susanne Crawley Larsen handler det ikke om eksakte beløb, men mere, at hver en krone bliver brugt på at forbedre skolernes kvalitet.

" Jeg er mere interesseret i, at kvaliteten er i orden, hvorimod budgetternes størrelse, eller om de stiger eller falder, isoleret set ikke er afgørende. For der er ikke nødvendigvis en direkte sammenhæng mellem økonomi og kvalitet, alt kan ikke købes for penge. Alligevel mener jeg, det ville være gavnligt med lidt flere penge til børneområdet i Odense", siger hun.

Rådmanden kan ikke svare på, om det er realistisk at finde flere penge i kommunekassen til skolerne, men hun siger, hun vil gøre et forsøg. 

Powered by Labrador CMS