Odense Kommune
0   842

Odense: Rådmand vil finde flere penge til skolerne

At skolebestyrelserne på halvdelen af skolerne i Odense ikke har godkendt næste års budget, ser Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) som et signal om, at det er svært for skolerne at få det hele til at løbe rundt.

Forældrene i skolebestyrelserne mener ikke, det er forsvarligt at drive skole for de penge, der er afsat. Rådmanden er uenig, men giver alligevel bestyrelserne ret i, at der er plads til forbedringer på skoleområdet.

"Mange børn er glade for at gå i skole og lære en masse. Men når det er sagt, er der plads til forbedringer, for eksempel kunne inklusionsindsatsen være bedre og undervisningsmidlerne af højere kvalitet. Personlig er jeg også meget ked af, at der er færre midler til lejrskoler", siger Susanne Crawley Larsen.

Artiklen fortsætter under banneret

I praksis har det dog ikke nogen betydning, at skolebestyrelserne nægter at godkende budgetterne, for det budget, skolelederen har lagt frem, bliver automatisk vedtaget som et gældende administrativt budget.

Siden 2010 er budgettet til skoleområdet i Odense faldet med 25 procent, og når det kommer til antal kroner per skoleelev, ligger kommunen under gennemsnittet. Skolebestyrelserne efterlyser en kvart milliard, men for Susanne Crawley Larsen handler det ikke om eksakte beløb, men mere, at hver en krone bliver brugt på at forbedre skolernes kvalitet.

" Jeg er mere interesseret i, at kvaliteten er i orden, hvorimod budgetternes størrelse, eller om de stiger eller falder, isoleret set ikke er afgørende. For der er ikke nødvendigvis en direkte sammenhæng mellem økonomi og kvalitet, alt kan ikke købes for penge. Alligevel mener jeg, det ville være gavnligt med lidt flere penge til børneområdet i Odense", siger hun.

Rådmanden kan ikke svare på, om det er realistisk at finde flere penge i kommunekassen til skolerne, men hun siger, hun vil gøre et forsøg. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ