Anmeldelse

Ordblindhed

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Special-pædagogigisk Forlag har udgivet denne håndbog til forældre og fagfolk i øvrigt. Forfatterne er kompetente folk, og mange andre læsefolk har også været inde over. Der er oplysninger om alt: Hvad er ordblindhed? Hvordan forløber den normale læse- og staveudvikling? Specialundervisning - hvad har man krav på? Hvordan undgår man, at lektier bliver en plage? Hvilke hjælpeforanstaltninger har en ordblind krav på? Hvilke ungdomsuddannelser findes der? Og meget meget mere.

Fakta:

Titel: Ordblindhed

Forfatter: Birgit Dilling Jandorf, Karl-Åge Andreasen

Pris: 140 kroner

Sider: 120 sider

Type: Bog

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

For mange forældre vil bogen være et godt redskab, netop fordi den giver svar på stort og småt omkring ordblindhed. Men jeg kan godt være bange for, at ordblinde forældre vil have svært ved at overskue og bruge bogen - kunne man ikke lægge en cd ved materialet? Mange lærere kan have gavn af bogen blandt andet i forbindelse med forældresamtaler.