De to uddannelsesprogrammer Erasmus+ og Nordplus har million-store pengepuljer, som danske skoler kan søge midler fra til arbejde og projekter på tværs af landegrænser.

Guide: Sådan får du fingre i EU-millioner til din skole

De to programmer Erasmus+ og Nordplus har store pengepuljer til rådighed, hvor skoler kan søge om økonomisk støtte til at etablere internationalt samarbejde og udveksling på tværs af landegrænser. DLF har udarbejdet en guide til, hvordan man kan søge en luns af pengene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis du eller din skole drømmer om international efteruddannelse, udvekslingsophold med elever, samarbejdsprojekter med andre skoler i Europa og Norden - så er det nu, du skal blive hængende. De to uddannelsesprogrammer Erasmus+ og Nordplus har nemlig penge til rådighed, som skoler kan søge til at udvide horisonten.

Lærerstuderende vinder pris for internationalt undervisningsforløb

Erasmus+ er et EU-finansieret uddannelsesprogram for europæiske lande. Selve programmet startede i 2014 og løber frem til 2020, hvor det samlede budget ligger på 17,7 milliarder euro - eller i omegnen af 109 milliarder danske kroner. Alene i 2015 er der sat omkring 16 millioner af til danske skoler, så der er masser af penge at søge af.

Nordplus er Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram for de nordiske og baltiske lande. Nordplus har et årligt budget på 67 millioner kroner. Her er der ingen midler sat af specifikt til danske skoler, men pengene bliver i stedet fordelt blandt de bedste ansøgninger fra de involverede lande. Grundskoler kan søge tilskud fra tre af Nordplus' programmer: Junior (pulje: 19 millioner kroner), Horisontal (pulje: 7,0 millioner kroner) og Nordisk Sprog (pulje: 4,8 millioner kroner).

Finske og fynske lærere mødes hver uge 

Der er forskellige puljer hos både Erasmus+ og Nordplus, der kan søges til forskellige formål. Men overordnet set er pengene søges til uddannelses- og gæstelærerophold, elevudveksling og samarbejdsprojekter mellem skoler i forskellige lande eller organisationer på uddannelsesområdet.

Det er ikke muligt at søge tilskud som enkeltperson. Det er i stedet skolen, der ansøger om midlerne. Det er muligt at få hjælp til ansøgningerne ved to skriveseminarer, der er planlagt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Første skriveseminar er i Odense d. 27. januar fra 9.30-15.00, og det andet er i København d. 6. februar i samme tidsrum. Tidsfristen til puljerne varierer, men den første lukker allerede i starten af marts - så skynd dig, hvis du har internationale drømme for din undervisning!

Til højre kan du finde links til følgende: - Danmarks Lærerforenings guide til, hvordan man søger penge fra de to programmer. - Datoer for ansøgningsfrister på de forskellige programmer.   - Yderligere informationer om skriveseminarerne. 

Læs mere

DLF-guide til ansøgninger.

Datoer for ansøgningsfrister. 

Information om skriveseminar i Odense.

Information om skriveseminar iKøbenhavn.