Lonnie Warren fik blomster og et gavekort på en iPad af læreruddannelsens minister, Morten Østergaard, De Radikale

Lærerstuderende vinder pris for internationalt undervisningsforløb

I dag fik lærerstuderende Lonnie Warren iPad, blomster og anerkendende ord fra uddannelsesminister Morten Østergaard. Hun vandt en konkurrence om bedste internationale undervisningsforløb med forløbet ”Knowing me, Knowing you”, der skal få elever til at interessere sig for andre kulturer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Knowing me, Knowing you" er ét forløb der tager udgangspunkt i det tværfaglige, praktisk-musiske og den internationale dimension. Forløbet er planlagt sådan, at 7.-klasserne efter en introduktionsdag til den internationale dimension og arbejdet med deres egen kultur, i grupper arbejder med et andet lands kultur. Forløbet er primært på engelsk. Lærerstuderende Lonnie Warren læser til lærer i Odense og blev inspireret til forløbet af et Erasmus-ophold i Portugal.

"På det intensive program i Portugal blev jeg meget inspireret af at arbejde med andre nationaliteter. Vi var lærerstuderende fra flere lande, der skulle lave et undervisningsprojekt sammen, og vi lærte rigtig meget om hinandens måder at tænke på. Vi er jo både ens og forskellige", siger Lonnie Warren.

Godt med faglig anerkendelse

Hun vandt med undervisningsforløbet en landsdækkende konkurrence for lærerstuderende, hvor 12 studerende havde givet deres bud på undervisningsforløb, der får elever til at sætte sig ind i andre landes kultur og samfundsforhold. Det er Styrelsen for universiteter og internationalisering, som har udskrevet konkurrencen.

"Det ser rigtigt spændende ud. Man får lyst til at være med. Der er mange perspektiver i at lære fra andre", sagde Morten Østergaard, da han overrakte prisen.

Lonnie Warren er glad for prisen.

"Det er rart at blive anerkendt og vide, at man kan", siger Lonnie Warren, der er formand for De Studerendes Råd på læreruddannelsen i Odense og tutor for de internationale studerende. Men det kommer til at tage lidt tid, før hun får afprøvet forløbet på elever i skolen. Lige nu er hun i praktik på en Steiner-skole, hvor der ikke er plads til at afprøve forløbet. 4.-års praktikken er på to skoler i Durban i Sydafrika, hvor hun heller ikke forventer at præsentere eleverne for forløbet.

International inspiration til lærere

Lonnie Warrens undervisningsforløb findes på hjemmesiden skoleniverden.dk. Her er en værktøjskasse for lærere, der gerne vil hente inspiration til internationale forløb. Lige nu er der omkring 30 forløb, men kontorchef i Styrelsen for universiteter og internationalisering Mikkel Buchter håber, at flere lærere og studerende får lyst til at dele deres erfaringer.

"De lærerstuderende er kommet med mange gode bud. Vi håber, det her kan være med til at få læreruddannelsen til at tænke mere internationalt", siger Mikkel Buchter.

Læs mere