Pia Strøh fra Dansk Kvindesamfund modtog 200.000 kroner til udvikling af undervisningsmaterialet Tør du tale om det?

Prisuddeling: Trekvart million kroner til kreativ undervisning

Ni projekter har fået i alt 787.000 kroner i støtte af LB Fonden ved en prisuddeling onsdag aften. De præmierede projekter har det til fælles, at de har til mål at styrke kreativiteten i undervisningen fra børnehave til universitetsniveau. Flest penge blev givet til et projekt, der skal gøre det nemmere for udsatte børn og lærere at tale sammen om vold i familien.

Publiceret

HER ER VINDERNE

Ungieuropa.dk - 45.000 kr

Foreningen YouGlobe, Helle Thilo

Undervisningssite til brug i gymnasiet i samfundsfag og danskmed henblik på at styrke danske unges europæiske identitet samtforståelse for de problemstillinger, som debatteres på europæiskplan.

Leg med lyd - find lydspor til bibelske fortællinger -75.000 kr

Rikke Milan Nielsen

Projekt for 1.- 3. klasse, hvor eleverne skal arbejde kreativtmed lyd, musik og fortællinger. Udgangspunkt er en animationsfilm,der viser musikkens mulighed for at forløse smerte ogbekymring.

Grevinde Danner, filmprojekt - 50.000 kr

Zuperfilm Produktion, Henrik Kristensen

Filmen lægger hovedvægten på Grevinde Danners indflydelse påFrederik 7. - især med hensyn til samtidens sociale forhold

Bogen, et liv som ordblind.dk - 7.000 kr

Jesper Sehested Jensen

Bogen, som er en pdf-fil, giver gode råd og vejledning tilordblinde og deres familier. Filen bliver læsbar for deoplæsningsprogrammer, som ordblinde har til rådighed

Tør du tale om det? vol. II - 200.000 kr

Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, Pia Strøh

Emnet er vold i familien og målgruppen er dels eleverne iindskolingen dels lærere og lærerstuderende. Målet er at fåeleverne til at turde tale om vold i familien og sætte lærerne istand til at tale med børnene om vold.

Audiens, teaterforestilling på Rosenborg - 50.000kr

Teater Nocando

Publikum kommer i audiens hos Christian IV og bliver mødt medvilde fægtekampe, raserianfald og stille eftertænksomhed - altsammen baseret på kongens efterladte breve. 

Den internationale biologiolymiade 2015 - 160.000kr

DTU Systembiologi, Rasmus J.N. Frandsen

65 lande deltager i biologi-olympiaden og arrangementet spredererfaringsmæssigt stor inspiration blandt verdens gymnasieeleverinden for det naturvidenskabelige område. 

It-redskab til narrative læringsspil: EPIC - 100.000kr

Lisa Gjedde, reCreate, Inst. for læring og filosofi, AalborgUniversitet

Undervisningsredskabet skal understøtte faglig læring på højtniveau gennem kreative problemløsende processer ved anvendelse afnarrative læringsspil i folkeskolens undervisning.

Kunst og skolereform - 100.000 kr

Greve Kommune, Thomas Bach

Projektet skal understøtte skolernes, kommunernes ogkulturaktørernes samarbejde om børns møde med kunst og kultur ogendvidere støtte læreruddannelsen og de kunstpædagogiskeuddannelsers udvikling.

FAKTA OM LB FONDEN

LB Fonden hører under LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, somer et medlemsejet forsikringsselskab. LB Forsikring har 355.000medlemmer og består af forsikringsgrupperne: LærerstandensBrandforsikring for dem med undervisning som hovederhverv, BautaForsikring for sygeplejersker og andre inden for sundhedssektoren,Runa Forsikring for FTF- og AC-grupper og FDM Forsikring formedlemmer af FDM.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

 

"I år har det gennemgående tema været at styrke kreative elementer i undervisningen og vi har modtaget mange både spændende og kreative projektforslag", siger Finn Pedersen, formand for LB Fondens bestyrelse.

"Vi har i den sammenhæng haft for øje, hvordan vi i højere grad kan få høj faglighed og kreativitet til at spille sammen i undervisningen".

De prisvindende projekter tæller blandt andet projektet "Tør du tale om det", et undervisningsmateriale der skal gøre det nemmere for børn og lærere at tale sammen om vold i familien for på den måde at kunne hjælpe udsatte børn bedre.

 

 

"Vi håber, at vi kan være med til at gøre en forskel rundt om i landet og støtte mindre projekter og initiativer, der kan have svært ved at finde finansiering andet sted", siger Finn Pedersen.

Der var i alt 97 ansøgere. De forskellige prismodtagere skal efterfølgende indsende en kort rapport om, hvordan det er gået, når projekterne afsluttes. Det bliver herefter videreformidlet på LB Foreningens hjemmeside eller i andre relevante fora.