Undervisning
0   458

Prisuddeling: Trekvart million kroner til kreativ undervisning

Ni projekter har fået i alt 787.000 kroner i støtte af LB Fonden ved en prisuddeling onsdag aften. De præmierede projekter har det til fælles, at de har til mål at styrke kreativiteten i undervisningen fra børnehave til universitetsniveau. Flest penge blev givet til et projekt, der skal gøre det nemmere for udsatte børn og lærere at tale sammen om vold i familien.

 

HER ER VINDERNE

Ungieuropa.dk - 45.000 kr

Foreningen YouGlobe, Helle Thilo

Undervisningssite til brug i gymnasiet i samfundsfag og dansk med henblik på at styrke danske unges europæiske identitet samt forståelse for de problemstillinger, som debatteres på europæisk plan.

Leg med lyd - find lydspor til bibelske fortællinger - 75.000 kr

Rikke Milan Nielsen

Projekt for 1.- 3. klasse, hvor eleverne skal arbejde kreativt med lyd, musik og fortællinger. Udgangspunkt er en animationsfilm, der viser musikkens mulighed for at forløse smerte og bekymring.

Grevinde Danner, filmprojekt - 50.000 kr

Zuperfilm Produktion, Henrik Kristensen

Filmen lægger hovedvægten på Grevinde Danners indflydelse på Frederik 7. - især med hensyn til samtidens sociale forhold

Bogen, et liv som ordblind.dk - 7.000 kr

Jesper Sehested Jensen

Bogen, som er en pdf-fil, giver gode råd og vejledning til ordblinde og deres familier. Filen bliver læsbar for de oplæsningsprogrammer, som ordblinde har til rådighed

Tør du tale om det? vol. II - 200.000 kr

Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, Pia Strøh

Emnet er vold i familien og målgruppen er dels eleverne i indskolingen dels lærere og lærerstuderende. Målet er at få eleverne til at turde tale om vold i familien og sætte lærerne i stand til at tale med børnene om vold.

Audiens, teaterforestilling på Rosenborg - 50.000 kr

Teater Nocando

Publikum kommer i audiens hos Christian IV og bliver mødt med vilde fægtekampe, raserianfald og stille eftertænksomhed - alt sammen baseret på kongens efterladte breve. 

Den internationale biologiolymiade 2015 - 160.000 kr

DTU Systembiologi, Rasmus J.N. Frandsen

65 lande deltager i biologi-olympiaden og arrangementet spreder erfaringsmæssigt stor inspiration blandt verdens gymnasieelever inden for det naturvidenskabelige område. 

It-redskab til narrative læringsspil: EPIC - 100.000 kr

Lisa Gjedde, reCreate, Inst. for læring og filosofi, Aalborg Universitet

Undervisningsredskabet skal understøtte faglig læring på højt niveau gennem kreative problemløsende processer ved anvendelse af narrative læringsspil i folkeskolens undervisning.

Kunst og skolereform - 100.000 kr

Greve Kommune, Thomas Bach

Projektet skal understøtte skolernes, kommunernes og kulturaktørernes samarbejde om børns møde med kunst og kultur og endvidere støtte læreruddannelsen og de kunstpædagogiske uddannelsers udvikling.

 

Artiklen fortsætter under banneret

"I år har det gennemgående tema været at styrke kreative elementer i undervisningen og vi har modtaget mange både spændende og kreative projektforslag", siger Finn Pedersen, formand for LB Fondens bestyrelse.

"Vi har i den sammenhæng haft for øje, hvordan vi i højere grad kan få høj faglighed og kreativitet til at spille sammen i undervisningen".

De prisvindende projekter tæller blandt andet projektet "Tør du tale om det", et undervisningsmateriale der skal gøre det nemmere for børn og lærere at tale sammen om vold i familien for på den måde at kunne hjælpe udsatte børn bedre.

 

FAKTA OM LB FONDEN

LB Fonden hører under LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, som er et medlemsejet forsikringsselskab. LB Forsikring har 355.000 medlemmer og består af forsikringsgrupperne: Lærerstandens Brandforsikring for dem med undervisning som hovederhverv, Bauta Forsikring for sygeplejersker og andre inden for sundhedssektoren, Runa Forsikring for FTF- og AC-grupper og FDM Forsikring for medlemmer af FDM.

 

"Vi håber, at vi kan være med til at gøre en forskel rundt om i landet og støtte mindre projekter og initiativer, der kan have svært ved at finde finansiering andet sted", siger Finn Pedersen.

Der var i alt 97 ansøgere. De forskellige prismodtagere skal efterfølgende indsende en kort rapport om, hvordan det er gået, når projekterne afsluttes. Det bliver herefter videreformidlet på LB Foreningens hjemmeside eller i andre relevante fora.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ