Afskedigelse
0   881

Udsigt til massefyringer i Lolland Kommune

Besparelser på 20-25 millioner kroner kan betyde afskedigelser for lærere og pædagoger svarende til omkring 50 årsværk, frygter den lokale lærerkreds. Konsekvenserne af massefyringer på skolerne kan blive undervisningstid til hver lærer og mindre holdtid for eleverne - og det sætter inklusionen under pres.

Kredsstyrelsen har været til forhandling med Lolland Kommune i dag, hvor de fremførte en række forslag til afværgeforanstaltninger i forhold til den bebudede massefyring. Det politiske budgetforlig er vedtaget med besparelser på 20-25 millioner kroner.

"Omkring en fjerdedel af beløbet skyldes nedgang i elevtallet, resten er reelle besparelser. Vi har været til andet forhandlingsmøde i dag. Næste møde er 1. december, hvor vi forventer at få de endelige tal på fordelingen af stillingsnedlæggelser i de forskellige faggrupper", siger formand Henrik Hansen, Lolland-Falsters Lærerforening.

Artiklen fortsætter under banneret

"Men hvis det bliver, som det ser ud nu, taler vi om to-tre lærere på hver skoleafdeling, og det kan jeg slet ikke forestille mig. Lærerne har nu et gennemsnitstimetal på 750 undervisningstimer per lærer. De løber rigtig hurtigt ude på skolerne, og med sådanne besparelser vil konsekvenserne blive endnu mere undervisningstid, det vil sætte inklusionen under pres, og holdtid vil forsvinde".

 

Klubmøde og demonstration

Lolland-Falsters Lærerforening indkalder til fælles fagligt klub-møde for medlemmerne i Lolland Kommune onsdag den 3. december i Maribo. Her vil man tale om den konkrete situation, resultaterne af forhandlingerne om afværgeforanstaltninger og konsekvenserne på folkeskoleområdet.

Allerede onsdag den 26. november har en række forældre arrangeret demonstration i Nakskov. Forældrene har oprettet facebookgruppen "Vi vil høres", hvor de har indkaldt til demonstration. Her har det konservative byrådsmedlem Daniel Blak Pedersen givet tilsagn om at tale. Han er også tilmeldt facebookgruppen.

"Som byrådsmedlem, der stemte imod det vedtagende budget, er det mig en ære at blive tilføjet denne gruppe. Vi er, desværre, godt i gang med at spare kommunen til den sikre død - omend specielt privatskolerne nok er meget tilfredse med den fortsatte udhulning og udsultning af vores folkeskole", skriver Daniel Blak Pedersen på Facebook.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ