Anmeldelse

Fri for Mobberi

Fri for Mobberi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er nok ikke nogen i Danmark, der ikke ved, at kronprinsesse Mary, Mary Fonden og Red Barnet samarbejder om et landsdækkende anti-mobbeprojekt: "Fri for Mobberi". Det begyndte med en børnehavekuffert til de tre-seksårige med forskellige materialer og en lilla bamse. Nu er turen kommet til indskolingsbørnene fra børnehaveklassen og frem til 2. klasse. Og jeg må sige, at det er overvældende at få sådan en kuffert i hænderne. Der er virkelig meget, og man får helt "julelys i øjnene" af at se på alle herlighederne.

Fakta:

Titel: Fri for Mobberi

Type: Diverse

Forlag: Red Barnet

Der er noget til både børn, forældre og det professionelle personale. Der er forskellige redskaber til brug direkte i samspillet mellem børnene. Børnene får deres egen særlige bamse, som skal symbolisere tryghed, omsorg og venskab, og der er flotte farveplancher i stil med dem, der kendes fra "Trin for Trin". Og så er der en god børnebog til oplæsning og samtale og cd'en med anti-mobbesangen: "Gør noget!"

De voksne kan så læse, lære og lade sig inspirere af hæfterne: Baggrunds- og faghæftet "Hvorfor det?", "Bedre venner - en venskabsordning", "Sådan gør vi! - sociale praksisser og aktiviteter" og endelig et hæfte med et massageprogram for børn i indskolingen. Puha! Der er næsten for meget, men heldigvis kan opgaverne jo fordeles efter behov og på alle tre klassetrin i indskolingen eller til fælles emneuger.

Der har været arbejdet hårdt på at få udarbejdet et materiale, der både er fagligt solidt og samtidig imødekommende og inspirerende for både børn og voksne. Så jeg vil blot ønske til lykke med dette kvalitetsprodukt, der forhåbentlig vil blive brugt endnu mere end "Trin for Trin".   

Powered by Labrador CMS