Debat

Jeg anklager

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg anklager DLF for ikke at varetage alle medlemmers interesser lige. I årevis har vi haft et beskæftigelsesproblem i Hjørring Kommune. Et fåtal af de nyuddannede har fået fast job, mens størstedelen pendler fra vikariat til vikariat. Mange vil nok kunne huske, at sådan har situationen været før. I starten af 80'erne hang jobbene heller ikke på træerne. Dengang som nu skulle man bide sig fast, i håb om at det førte til fast arbejde. Det er dog ikke det, min kritik går på. I min kreds har Lærerforeningen gennem flere fyringsrunder været medvirkende til, at der bliver oprettet en såkaldt jobbank. Her bliver de afskedigede medarbejdere tilbudt stillinger internt i kommunen før andre. Det er jo rart, at man som afskediget lærer hurtigt kan komme i betragtning til et nyt job, men i den forbindelse mener jeg, at Lærerforeningen modarbejder de nyuddannedes mulighed for at få foden indenfor. Fyrede lærere har haft fortrinsret til ledige stillinger (selvom fagene ikke passede), har haft krav på at komme til samtale, enkelte er endda blevet overflyttet ad flere omgange. Nyuddannede kan komme i rotationsjob eller jobtilskud, hvor de ikke optjener til en ny dagpengeperiode. Samtidig har jobcentrene en regel, der betyder, at hvis du er nyuddannet og under 30 år, er du for ung til at videreuddanne dig (sådan er der jo så meget).

Så længe Lærerforeningen hjælper sine medlemmer skævt, er det en urimelig og uretfærdig situation for alle de lærere, der ikke har en chance for at komme i betragtning til en ledig stilling. Nyuddannede såvel som erfarne lærere er alle medlemmer af foreningen på lige fod og betaler det samme i kontingent, men bliver hjulpet forskelligt! 

Anders Bondos svar på dette indlæg 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler