Pengene rækker ikke til individuelle arbejdspladser på alle skoler, men opfylder de behov, som personalet har vurderet, at der er behov for at få dækket.

11,7 millioner til lærerarbejdspladser i Hjørring

Børne-, skole- og uddannelsesudvalget i Hjørring Kommune har lyttet til lederes og læreres ønsker og besluttet at afsætte 11,7 millioner kroner til etablering af lærerarbejdspladser på skolerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er foregået i en god proces", siger næstformand i Lærerkreds Nord, Tom Kjærsgaard. 

"For en gangs skyld har politikerne lyttet til det, vi siger, og det er vi selvfølgelig glade for", siger han. 

Lærerne i Hjørring Kommune kan i udgangspunktet se frem til fuld tilstedeværelse på skolerne næste år, med mindre andet bliver aftalt direkte med skolelederne.

Enighed om undervisningstimetal i Frederikshavn og Hjørring

Derfor er behovet for at få forbedret de fysiske rammer på skolerne også stort, siger Tom Kjærsgaard, der håber, at lærernes nye arbejdspladser står klar til august.

Pengene rækker ifølge næstformanden ikke til individuelle arbejdspladser på alle skoler, men opfylder de behov, som personalet har vurderet, at der er behov for at få dækket.

Politiker: Det skaber gode reformbetingelser

"Vi har besluttet at afsætte penge til lærerarbejdspladser, fordi en af vores store opgaver er at få implementeret den nye reform på en god måde", siger formand for Hjørring Kommunes Børne-, skole- og uddannelsesudvalg, Daniel Rugholm, De Konservative.

Efter en rundspørge til kommunens skoler om behovet for penge til lærerarbejdspladser, besluttede børne, skole- og uddannelsesudvalget at supplere de fem millioner, der hidtil var afsat, med yderligere 6,7 millioner kroner.

"Vi gik længere end planlagt", siger Daniel Rugholm.

"Det tror jeg, lærerne er glade for, og det er også den tilbagemelding, jeg har fået fra en tillidsrepræsentant", siger han.

Individuelle arbejdspladser til lærerne i Helsingør

De 11,7 millioner kroner er blandt andet fundet i en kommunal pulje til bygningsrenoveringer. Ifølge Daniel Rugholm er der ingen konkrete planer om at sætte de penge i spil, som Hjørring Kommune sparede på lærerlønninger under sidste års konflikt.