Følg med kl. 14, når FolkeskolenLive tweeter fra dagens åbne samråd om folkeskolereformen

Samråd: "Vi har brugt Skolerådet som rådgivende organ"

Liberal Alliance har kaldt undervisningsminister Christine Antorini i åbent samråd om de videnskabelige belæg for folkeskolereformen. Følg med live på folkeskolen.dk.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsordfører Merete Riisager (LA) vil have en forklaring fra Antorini om ekspertudtalelser i dagbladet Politiken d. 10/12-2013, der sår tvivl om effekterne af både den kommende og tidligere folkeskolereformer samt af heldagsskolen.

"Ministeren skal svare på, hvorfor hun bliver ved med at ville bruge så mange penge på noget, der tydeligvis ikke virker," sagde Merete Riisager (LA) i en pressemeddelelse, da hun indkaldte til samrådet.

I Politiken såede forskningsleder ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, Jørgen Søndergaard og områdechef Katja Munch Thorsen fra Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) tvivl om effekterne af den kommende folkeskolereform. De kritiserer blandt andet, at de flere timer med understøttende undervisning ikke er bundet til bestemte fag, ligesom der ikke er bevis for, at øget efteruddannelse og mere it giver store effekter.

Riisagers hovedspørgsmål til Christine Antorini lyder: "Ministeren bedes i lyset af sin udtalelse til Politiken den 10. december 2013 om, at 'Vi har som udgangspunkt prøvet at bruge den bedste tilgængelige viden og relevante erfaringer. Men nogle gange har man ikke den viden, som man godt kunne ønske sig', uddybe hvilke elementer af folkeskolereformen, ministeren ikke mener, der er videnskabelige belæg for, samt hvilke forhold, der så har ligget til grund for at gennemføre disse initiativer, samt vurdere, hvorvidt der samlet er videnskabeligt belæg for folkeskolereformen."

Folkeskolen.dk live-tweeter fra samrådet. Følg med her fra kl. 14.

Forinden samrådet bliver lovforslagene til ændringen af folkeskoleloven 2. behandlet i Folketinget.