Nyt undervisningsmateriale skal stoppe madspild

Kampagnen Stop spild af mad har lanceret et undervisningsmateriale, hvor eleverne i de ældste klasser kan arbejde journalistisk med emnet madspild.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Materialet er lige til at gå ombord i, og en af projektets største styrker er, at eleverne er nødt til at arbejde med stoffet ude i virkeligheden", siger Åse Bonde, konsulent i Danmarks Lærerforening, der har givet faglig sparring til udarbejdelsen af materialet.

En Epinion-spørgeundersøgelse blandt københavnske børnefamilier viser, at 30 procent af børnene er bevidste om, at madspild skal begrænses, og at hele 61 procent af dem deltager i indkøb og madlavning. Undersøgelsen viser også at langt hovedparten af børnene kun smider mad ud i begrænset omfang - eller slet ikke.

"Noget tyder på, at der er ved at ske gode nye fremskridt i forhold til de tidligere undersøgelser. Og da mange folkeskolelærere har rettet henvendelse til os og efterspurgt undervisninsmateriale til deres elever, er det det perfekte tidspunkt at lancere en gratis undervisningskampagne til skolerne", siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Materialet kan findes her http://www.stopmadspild.dk/