Offentligheden får aldrig at vide, hvad der er foregået, konstaterer Anders Bondo.

Bondo: Jeg er ligeså overrasket

Krumspring og offentlighedstænkning er lykkedes for embedsmændene, siger Anders Bondo. Han er ligeså overrasket som ombudsmanden over, at arbejdsgruppens arbejde efter ministeriets forklaring aldrig indgik i forberedelserne til overenskomstforhandlingerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad der er foregået i deres hemmelige arbejdsgruppe op til forhandlingernes start, det får offentligheden aldrig at vide", mener Anders Bondo i en kommentar til ombudsmandens redegørelse omkring sagen med de mørkelagte dokumenter i Finansministeriet i forbindelse med forberedelserne til overenskomstforhandlingerne.

Krumspring lykkedes

"De hævder, at den fælles rapport aldrig har indgået i forberedelserne af forhandlingerne. På trods af, at arbejdsgruppen netop var nedsat for at forberede forhandlingerne. Ombudsmanden giver direkte udtryk for, at dette er "overraskende". Jeg må sige, at jeg er lige så overrasket, som ombudsmanden er", siger Anders Bondo.

Ombudsmanden: Det virker planlagt

I forhold til offentligheden er det lykkedes for arbejdsgruppen at holde sig på den juridisk rigtige side af stregen:

"Jeg kan konstatere, at ombudsmanden ikke mener, at der rent juridisk er noget at komme efter. Embedsmændene fra finansministeriet, KL og undervisningsministeriet har helt bevidst tilrettelagt deres arbejde ud fra overvejelser om, hvordan deres hemmelige forberedelser af forhandlingerne omlærernes arbejdstid kunne holdes ude af offentlighedens søgelys", siger Anders Bondo.

"Embedsmændene har med andre ord haft held med det,  ombudsmanden betegner som "offentlighedstænkning" og "krumspring".