Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   507

Begrænset hjælp til informationssøgningen

Ny bog vil hjælpe med bachelorprojektet, men har desværre betydelige mangler.

Informationssøgning til bachelorprojektet

Fakta


Titel
Informationssøgning til bachelorprojektet

Forfatter
Trine Toft

ISBN
9788759316382

Pris
120

Sider
106

Serie
Studieteknikserien

Forlag
Samfundslitteratur

Trine Toft har med denne udgivelse formået at skrive en kort og læsevenlig bog for professionsbachelorstuderende om informationssøgning i forbindelse med bachelorprojektet. Formålet med bogen er at lette arbejdet omkring selve opgaveskrivningen og imødekomme de studerendes behov. Bogen skal yderligere give værktøjer til den mest basale informationssøgning.

Artiklen fortsætter under banneret

Det skal her nævnes, at forfatteren påstår, at faget metode er en del af pensum alle steder – hvilket ikke er korrekt. Faget eksisterer for eksempel ikke på hverken læreruddannelsen eller pædagoguddannelsen. Men af denne grund kan man så også sige, at en bog som denne har endnu mere relevans.

Bogen indledes med en guide til udvælgelse af emner og problemformulering. Man kan diskutere, om det giver mening i forhod til bogens formål.   

Der bruges en del plads på introduktion til folkebiblioteket og bibliotek.dk – man kan diskutere, om det er nødvendigt. Afsnittet om emnesøgning burde i så fald være blevet mere uddybet, da det her virker meget uoverskueligt.

Da bogens målgruppe er professionsbachelorstuderende, der er i gang med at skrive deres bachelorprojekt, bør afsnittet om kildekritik være unødvendigt.

Afsnittet om databaser er derimod yderst relevant, da det ofte er her, de studerende kommer til kort. Dog ville det have gjort overskueligheden lettere, hvis man havde brugt det samme søgeord hele vejen igennem som eksempel.

Konkrete eksempler på søgekriterier giver ikke mening, når det handler om internettet, da det udvikler sig så hurtigt. Det skal være mere generelt, hvis det skal give mening. Målgruppen – de er unge og er vant til at bruge nettet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
470 andre er allerede tilmeldt