I seks programmer arbejder skuespiller Peter Mygind for at udrydde mobning.

Peter Mygind tager kampen op mod mobning

I aften starter programserien ’Myginds mission’ på DR1. I seriens seks afsnit følger man skuespiller Peter Myginds arbejde for at komme mobning til livs på Hyltebjerg Skole i Vanløse. Skoleleder på skolen håber, serien kan give ny inspiration til andre skolers arbejde med trivsel og mobning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2006 blev Peter Myginds søn to gange umotiveret overfaldet af en gruppe drenge. Det har fået ham til at tage kampen op mod mobning i en ny programserie. Med hjælp fra forsker i mobning Helle Rabøl Hansen fra Institut for uddannelse og pædagogik, DPU, har han i 60 dage fulgt to klasser fra Hyltebjerg Skole for først at observere og siden tage affære over for mobningen.

Skoleleder på Hyltebjerg Skole, Kenneth Christoffersen, er positiv over projektet.

"Det givet en masse spændende, ny inspiration til lærerne, især fordi de har kunnet sparre med Helle Rabøl. Det er vigtigt at udbrede kendskabet til at arbejde med trivsel og udryddelsen af mobning, så jeg håber, programserien kan være med til at sætte fokus på, at det er legitimt at bruge tid på at arbejde med disse ting", siger han til folkeskolen.dk.

Problemklassen Kenneth Christoffersen og Hyltebjerg Skole valgte at deltage i programmet, fordi de mener, det er vigtigt at arbejde med trivsel og elevernes arbejdsmiljø. Lige nu står skolen med en stor opgave i at tage godt hånd om de elever, der har deltaget i projektet.

"Eleverne og deres forældre har set de første udsendelser på forhånd, og selvom produktionsselskabet og DR har været rigtig gode til at informere og tage hånd om alle, er det lidt grænseoverskridende for nogle af eleverne at se dem selv fremstillet som en klasse med mange problemer. Klassen har præcis de samme udfordringer som en hvilket som helst anden klasse, men det virker stærkt på eleverne at se det. Så det skal vi følge op på nu - heldigvis med Helle Rabøl på sidelinjen", siger Kenneth Christoffersen.

Første afsnit af Myginds mission sendes på DR1 i aften kl. 20.40.