Skoleledelse
1   455

Skoleleder meldt for racisme

Skolelederen på Ejerslykkeskolen i Odense er blevet meldt til politiet for racisme, efter at hun har skældt en gruppe drenge ud. Skoleledere skal have en høj grad af professionalisme, når det gælder konflikthåndtering, lyder det fra Skolelederforeningen.

Det var skoleleder Birgitte Sonsbys udtalelse "Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen", der fik en far på Ejerslykkeskolen til at melde skolelederen til politiet for racisme.

Birgitte Sonsby erkender, at det pædagogiske og professionelle forsvandt i et øjeblik, da hun skulle irettesætte fem-seks elever. Hun fortæller til Fyens Stiftstidende, at hun fortryder udtalelsen.

"Der opstår en situation i undervisningen, hvor nogle børn må tilrettevises. De griner ad mig, og filmen knækker, og jeg kommer til at sige det der. Det beklager jeg, og det er jeg ked af", siger hun til Fyens Stiftstidende.

Skolelederforeningen: Konflikthåndtering er vigtig
Formand for Skolelederforeningen Anders Balle vil ikke gå ind i den konkrete sag, da den nu er politianmeldt. Men han mener, at hvis man som skoleleder kommer helt derud og bliver presset, så skal man prøve at træde nogle skridt tilbage og få andre til at overtage situationen.

"Selvfølgelig skal en skoleleder have en høj grad af professionalisme omkring konflikthåndtering", siger han.
 
Skolelederforeningen har ikke selv initiativer omkring konflikthåndtering. 

"Men det er oplagt, at den kommunale ledergruppe hjælper hinanden med at udvikle deres konfliktberedskab".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ