Anmeldelse Skønlitteratur
0   278

Tavs

Tavs

Fakta


Titel
Tavs

Forfatter
Camilla Hübbe

Illustrator
Rasmus Meisler

ISBN
9788763820011

Pris
250 kroner

Sider
152 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

"Tavs" er en manga-inspireret tegneserieroman om den trettenårige dreng Tavs, som føler sig ensom og forladt, efter at hans tvillingebror Teo er død ved en tragisk ulykke på familiens ferietur.

Artiklen fortsætter under banneret

Teo er tilsyneladende den eneste, der ser Tavs, og fra vinduesflader og spejle i storbyen Tokyo forsøger han at lokke Tavs til sig. I forbindelse med en mislykket koncertoptræden, som faderen presser Tavs til, begynder han på en eventyrlig og drømmeagtig rejse til Skrækkens bjerg for at genfinde sin afdøde bror.

"Er jeg rejst gennem mørket frem i tiden? Eller er byen her en parallelverden på den anden side af et stort mørke? Inde i et sort hul? En luftspejling af Tokyo. Et sted, tættere på min bror?"

"Tavs" handler om tab, sorg, identitet, drømme og kærligheden, der sejrer til sidst.

Fra jeg fik bogen i hænderne og gennem den første læsning, blev mine forventninger skærpet. Bogens fabulerende illustrationer, layoutet og tekstens drømmeagtige stemning virkede rigtig interessant og lovende. Håbet om en unik særegen oplevelse i grænselandet mellem tekst og visualitet blev vakt.

Desværre blev mine høje forventninger ikke fuldt indfriet. Jeg nåede aldrig at blive indfanget og opslugt. Måske kan det være, fordi den samlede oplevelse mere fremstår som spændende form end en totaloplevelse, hvor billede og tekst i samspil går op i en højere enhed. Måske skal jeg blot læse og opleve bogen igen! Lysten er der allerede.

Bogen bør helt klart stå på skolebiblioteket, hvor den med sine temaer nok særligt vil finde interesse hos de ældre elever.

I billedkunst- og danskundervisningen vil der, i arbejdet med sproglige udtryk og kommunikation, kunne hentes god inspiration i de udtryksfulde illustrationer og layoutet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.482 andre er allerede tilmeldt