Claus Eriksen har bygget grønlænderkajakker med eleverne på de tidligere valghold.

Stafet: Mød Claus som bygger kajakker med eleverne

I håndværk og designnyhedsbrevets stafet, sendte Shamirra Aisinger sidste måned depechen videre til Claus Eriksen, fordi "han er den type sløjdlærer, som sætter en ære i at vide alt, der har med faget at gøre”.

Publiceret Senest opdateret

Claus Eriksen er uddannet først snedker siden lærer i 1984 med linjefag i sløjd og idræt, og siden har han taget metallinjen oveni.

Han har alle årene på Brøndbyvester Skole og med seks skoleledere stillet krav om kun at undervise i sløjd og idræt.

Hvad optager dig mest i dit arbejde lige nu?

Stafet fra H&D-nyhedsbrevet

Denne artikel stammer fra det månedlige nyhedsbrev til håndværk og designlærere.

Vi har valgt at lægge den online, men resten af nyhedsbrevet skal du tilmelde dig for at få - se den grønne boks.

Mød flere h&d-lærere fra stafetten:

Multihåndværkeren Shamirra Aisinger

Diodemesteren Rasmus Ricki Christensen

Mitte som hele tiden sætter sig ind i nye teknikker

Katja, som har arbejdet med skrot

"Mængden af elever på holdene - vi har fået flere elever til færre lærere og mindre lokaler, så der er ikke plads til dem.

Jeg er nødt til at give dem mere forenklede og mindre åbne opgaver, fordi vi ikke kan nå rundt og hjælpe dem. Og så helt praktisk opbevaring af elevernes opgaver".

Hvilket projekt har du lavet med eleverne, som du er mest stolt af?

"Helt klar grønlænderkajakker, som jeg har bygget med eleverne i 30 år. De lærer at arbejde uden målebånd, for længden er tre gange den enkelte elevs vingefang og bredden er hoftebredde + to knytnæver.

De høvler og borer huller og dambøjer spanderne. Nå det er klart, syr de dugen på med kastesting og løbesting, og kajakringen former de om en cykelfælg. Der er så mange læringsprocesser.

Jeg har været med til at lave mellem 80 og 100 kajakker, og jeg har aldrig oplevet et barn, der blev sur på processen".

Hvad ville du købe til dit lokale, hvis du fik 30.000 kr?

"Støtte til en ekstra lærer! Vi har haft ekstremt virkelig fine forhold med lokalerne - jeg har to træværksteder, et metalværksted og et tekstil, og vi har altid fået lov til at købe, hvad vi havde brug for.

Men vi har virkelig brug en ekstra lærer - særligt med den nye valgfagsordning, hvor vi også får elever, som egentlig ikke gider faget".



Hvad er det fedeste håndværk, du har stående hjemme?

"Det er en Børge Mogensen Slædestol, som jeg har lavet i egetræ. Det er sådan et smukt og enkelt design, at jeg faldt pladask for den og tænkte, den må jeg sgu lave. Så det gjorde jeg for 25 år siden. Og den er også virkelig behagelig at sidde i".

Hvem vil du sende stafetten videre til og hvorfor?

"Det skal være et virkelig klogt hoved, jeg kender, særligt i forhold til diodesløjd. Han hedder Rasmus Ricki Christensen, og han har altid en masse tanker og ideer til, hvad man kan med faget".