Læremidler
0   10

Nyt matematiksystem løb med læremiddelpris

Læremiddelforlaget Alinea fejrede torsdag aften sig selv med reception og prisuddeling. En af årets priser gik til de tre forfattere bag det nye matematiksystem 'Reflex'. Også et gratis læremiddel om gambling og en bog til læreruddannelsen blev hædret.

"At udvikle et grundsystem fra scratch er en kraftpræstation i sig selv. Men også at gøre undersøgende matematik tilgængeligt og i øjenhøjde med både børn og lærere er lidt af en bedrift" løb det torsdag aften fra scenen, hvor forlagsdirektør Rikke Bay fra forlaget Alinea.

Forfatterne Dorte Vestergaard Hansen, Anne-Christine Weber og Marie Proschowsky har blandt andet lagt vægt på en undersøgende og reflekterende tilgang, hvor eleverne arbejder med selv at afprøve løsninger, lære af hinanden og øve sig i at bruge sproget i matematik.

Nye priser

Som noget nyt i år blev der uddelt priser i flere kategorier, hvor 'Reflex' vandt prisen for 'mest innovative læremiddel'. 'Årets mest aktuelle læremiddel' gik til onlinematerialet "Gaming og gambling", som Alinea har udviklet i samarbejde med Center for Ludomani og som er gratis tilgængeligt på Alineas portal for gratis læremidler Forstå.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

"Gaming og gambling" handler både om de positive sider ved gaming og om gråzonerne, hvor børn og unge kan blive fristet til at gå ind i pengespil.

Mette-Maria Rydén tager prisen for årets mest visionære læremiddel: "Læs og skriv", som er udgivet på søsterforlaget Akademisk forlag og rettet mod læreruddannelsen. Forfatterens mål er at hjælpe de kommende lærere i arbejdet med elevernes fagsproglige udvikling.

"Mette-Maria Rydén er en fantastisk engageret og ambitiøs læsekonsulent, som virkelig brænder for at gøre en forskel for eleverne. Og hun er lykkedes med at lave en bog, der reelt formår at støtte lærere i deres arbejde med at få alle elever ind i en mærkbar udvikling", sagde forlagsredaktør Lene Kamuk, som begrundelse for prisen.

Ud over æren og en lille statuette følger der også en kontant præmie med prisen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.598 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.255 andre er allerede tilmeldt