Hver gang, der er blevet læst 100 sider, ryger der en bordtennisbold i beholderen. Indskolingen har lagt sig klart i spidsen, så udskolingen har fået lov til at tælle deres faglige læsning med også.

Valby-skole skal læse 42.195 sider på en uge

Vigerslev Allés Skole markerer FN's Læsedag i dag med et læsemaraton for alle elever. Præmien er penge til elevrådet, og der er ingen plan b, hvis det ikke lykkes at gennemføre inden på fredag.

Publiceret
I Eda Aydemis' 8. klasse bruger de blandt andet læseugen til at arbejder med novellen 'Ting man kan dø af'.
I 2. klasse har de bygget læsehuler og hyggelæser på FN's læsedag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et maratonløb er 42,195 kilometer langt og verdensrekorden for mænd er lige over to timer. På Vigerslev Allés Skole har de en uge til at gennemføre deres maraton, og ingen behøver at snøre løbeskoene. Til gengæld kan det være en god ide at finde en hyggelig krog at sidde i. Det er nemlig et læsemaraton, skolen skal igennem. 42.195 sider skal skolens knap 740 elever nemlig igennem i ugens løb hvis de vil vinde præmien. Som består af 42.195 kroner til elevrådet, som planlægger at bruge pengene til at skabe bedre muligheder for udeaktiviteter.

"Kan vi ikke få lov at have læsedag igen i morgen?"

Fra en dag til en uge med læsning

Det ugelange læsemaraton, som afholdes i år for første gang, er en videreudvikling af skolens tradition for at markere FN's internationale Læsedag den 8. september, fortæller Eda Aydemis, som er en af skolens læsevejledere og initiativtagere til læsemaratonet.

"Når vi er gået fra en dag til en hel uge med ekstra fokus på læsning, skyldes det både, at vi rent praktisk var presset på tid, og at vi håber på den måde at kunne motivere eleverne til at læse endnu mere", siger hun til folkeskolen.dk.

"Det er jo det, det hele handler om - at motivere eleverne til at læse mere. Derfor tæller læsning i fritiden også med, også det, de læste i lørdags og søndags".

Årets PLC aftabuiserer læsevanskeligheder

Læseugen har ikke sat den almindelige undervisning på Vigerslev Allés Skole på pause, men i denn uge, bliver alt, hvad der bliver læst i det daglige læsebånd talt op og noteret. Og på selve FN's læsedag i dag har alle teams fundet yderligere to lektioner, hvor der læses eller læses højt. Højtlæsning tæller nemlig også med i regnskabet. Det samme gør læsning på skærm, makkerlæsning, sider, der bliver læst i improviserede læsehuler og alt muligt andet, som man har fundet på i klasserne på den store læsedag.

Bordtennisbolde for læste sider

På skolens bibliotek kan man følge udviklingen. Her bliver der nemlig fyldt bordtennisbolde i beholdere efterhånden som eleverne kommer gennem litteraturen. Hver bold repræsenterer 100 læste sider. Hvis man ikke kommer forbi biblioteket, kan man blive opdateret, når fremgangen annonceres i skolens højttalere til tonerne af den klassiske jingle fra Sportslørdag. Det er vel en maraton, man er i færd med at gennemføre. Onsdag klokken 11 er skolen kommet et godt stykke over halvvejs med over 24.000 læste sider.

Håndtegn og højtlæsning fylder skolen på international læsedag

"Konkurrenceelementet virker motiverende på nogle af eleverne, men det er en kamp for at nå vores mål, ikke en kamp mod hinanden", fortæller Eda Aydemis, og afslører at der faktisk ikke er lavet en plan for, hvad der skal ske, hvis eleverne ikke kommer igennem samtlige 42.195 sider inden læseugen slutter på fredag.

"Så finder vi på en god trøstepræmie" forsikrer skoleleder René Bang Henriksen.

Powered by Labrador CMS