Læsning
0   15

Valby-skole skal læse 42.195 sider på en uge

Vigerslev Allés Skole markerer FN's Læsedag i dag med et læsemaraton for alle elever. Præmien er penge til elevrådet, og der er ingen plan b, hvis det ikke lykkes at gennemføre inden på fredag.

Et maratonløb er 42,195 kilometer langt og verdensrekorden for mænd er lige over to timer. På Vigerslev Allés Skole har de en uge til at gennemføre deres maraton, og ingen behøver at snøre løbeskoene. Til gengæld kan det være en god ide at finde en hyggelig krog at sidde i. Det er nemlig et læsemaraton, skolen skal igennem. 42.195 sider skal skolens knap 740 elever nemlig igennem i ugens løb hvis de vil vinde præmien. Som består af 42.195 kroner til elevrådet, som planlægger at bruge pengene til at skabe bedre muligheder for udeaktiviteter.

Fra en dag til en uge med læsning

Det ugelange læsemaraton, som afholdes i år for første gang, er en videreudvikling af skolens tradition for at markere FN's internationale Læsedag den 8. september, fortæller Eda Aydemis, som er en af skolens læsevejledere og initiativtagere til læsemaratonet.

"Når vi er gået fra en dag til en hel uge med ekstra fokus på læsning, skyldes det både, at vi rent praktisk var presset på tid, og at vi håber på den måde at kunne motivere eleverne til at læse endnu mere", siger hun til folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er jo det, det hele handler om - at motivere eleverne til at læse mere. Derfor tæller læsning i fritiden også med, også det, de læste i lørdags og søndags".

Læseugen har ikke sat den almindelige undervisning på Vigerslev Allés Skole på pause, men i denn uge, bliver alt, hvad der bliver læst i det daglige læsebånd talt op og noteret. Og på selve FN's læsedag i dag har alle teams fundet yderligere to lektioner, hvor der læses eller læses højt. Højtlæsning tæller nemlig også med i regnskabet. Det samme gør læsning på skærm, makkerlæsning, sider, der bliver læst i improviserede læsehuler og alt muligt andet, som man har fundet på i klasserne på den store læsedag.

Bordtennisbolde for læste sider

På skolens bibliotek kan man følge udviklingen. Her bliver der nemlig fyldt bordtennisbolde i beholdere efterhånden som eleverne kommer gennem litteraturen. Hver bold repræsenterer 100 læste sider. Hvis man ikke kommer forbi biblioteket, kan man blive opdateret, når fremgangen annonceres i skolens højttalere til tonerne af den klassiske jingle fra Sportslørdag. Det er vel en maraton, man er i færd med at gennemføre. Onsdag klokken 11 er skolen kommet et godt stykke over halvvejs med over 24.000 læste sider.

"Konkurrenceelementet virker motiverende på nogle af eleverne, men det er en kamp for at nå vores mål, ikke en kamp mod hinanden", fortæller Eda Aydemis, og afslører at der faktisk ikke er lavet en plan for, hvad der skal ske, hvis eleverne ikke kommer igennem samtlige 42.195 sider inden læseugen slutter på fredag.

"Så finder vi på en god trøstepræmie" forsikrer skoleleder René Bang Henriksen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
780 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt