Ove og jeg håber, at prisen kan give noget glæde, og at den kan sørge for, at der bliver lagt mærke til lærernes vigtige arbejde. For lærerne er altafgørende for vores børn og vores samfund”, har Hanne Nisted tidligere sagt til folkeskolen.dk/lærersenior

Hvem skal have ny lærerpris?

Nu er det muligt at indstille lærer eller lærerteam til stort legat på 75.000 kroner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 25. oktober 2021 uddeles for første gang Ove Lund og Hanne Nisteds Lærerpris. Prisen er indstiftet af pensioneret lærer Hanne Nisted og skolekammeraten Ove Lund som tak for deres egen skolegang på Lindevangskolen på Frederiksberg for mere end 68 år siden.

Prisen gives til en enkelt lærer eller lærergruppe, der underviser i folkeskolen, og som har gjort en særlig aktiv indsats enten fagligt eller pædagogisk for at skabe en god skole. Prisen kommer med et legat på 75.000 kroner, som er finansieret af Ove Lund. Han har overdraget en million kroner til Danmarks Lærerforening med det formål at hylde engagerede lærere.

Pensioneret lærer bag ny lærerpris: "Lærerne fortjener at blive hyldet"

For at nominere til prisen skal man kontakte sin lokale lærerkreds. Hver kreds kan samlet indstille to kandidater eller lærergrupper. Deadline for at indstille er den 15. september 2021.

Læs mere på: 

Læs mere

dlf.org: Uddeling af Ove Lund og Hanne Nisteds Lærerpris