Musik
1   4

Politisk pres giver flere skolekoncerter i København

Efter pres fra flere sider udvider Levende musik i skolen (LMS) nu samarbejdet med Københavns Kommune. Det betyder i første omgang 30 gratis koncerter til de hovedstadens skoler gennem kommunens ordning Åben Skole.

Sidste år skoleår var der ti skolekoncerter, men efter pres fra flere sider er der i det nye skoleår 30 koncerter på programmet.

Politisk er der lagt op til et tættere samarbejde mellem Levende musik i skolen og Københavns Kommune. Og flere skolekoncerter i kommunen bliver en del af de kommende forhandlinger om næste års budget i København.

Medlem af kultur - og fritidsudvalget Maria Frej (SF) er en af dem, der arbejder for at skaffe politisk opbakning til forslaget.

"Jeg ville være rigtig glad, hvis vi kunne få LMS til at tage en stor og veldefineret stor del af opgaven med at få mere musik ind i folkeskolen hos de københavnske børn", sagde hun til folkeskolen.dk kort før sommerferien.

Artiklen fortsætter under banneret

Souschef i LMS Gitte Abildtrup fortæller, at samarbejdet med kommunen allerede er blevet styrket.

"Vi er i god dialog med Københavns Kommune om, hvordan vi kan få gang i et mere fast samarbejde, og vi håber på sigt at kunne køre en model der ligner mere den, vi har i vores øvrige samarbejdskommuner. Men her i første omgang betyder det altså, at flere skoler kan få glæde af en gratis skolekoncert via Åben Skole, og det ser vi som en god start", siger hun på LMS' hjemmeside.

Da koncerterne er en del af Københavns åben skole-katalog, skal skolerne selv bede om koncerter, og LMS fordeler så de 30 koncerter efter først til mølle-princippet.

Se koncerterne her:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
739 andre er allerede tilmeldt