Funky Currywurst Brothers er et af de bands, som Københavnske skoler kan booke (Arkivfoto fra tidligere koncert).

Politisk pres giver flere skolekoncerter i København

Efter pres fra flere sider udvider Levende musik i skolen (LMS) nu samarbejdet med Københavns Kommune. Det betyder i første omgang 30 gratis koncerter til de hovedstadens skoler gennem kommunens ordning Åben Skole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år skoleår var der ti skolekoncerter, men efter pres fra flere sider er der i det nye skoleår 30 koncerter på programmet.

Politisk er der lagt op til et tættere samarbejde mellem Levende musik i skolen og Københavns Kommune. Og flere skolekoncerter i kommunen bliver en del af de kommende forhandlinger om næste års budget i København.

Medlem af kultur - og fritidsudvalget Maria Frej (SF) er en af dem, der arbejder for at skaffe politisk opbakning til forslaget.

"Jeg ville være rigtig glad, hvis vi kunne få LMS til at tage en stor og veldefineret stor del af opgaven med at få mere musik ind i folkeskolen hos de københavnske børn", sagde hun til folkeskolen.dk kort før sommerferien.

København: SF ønsker mere musik i skolen 

Souschef i LMS Gitte Abildtrup fortæller, at samarbejdet med kommunen allerede er blevet styrket.

"Vi er i god dialog med Københavns Kommune om, hvordan vi kan få gang i et mere fast samarbejde, og vi håber på sigt at kunne køre en model der ligner mere den, vi har i vores øvrige samarbejdskommuner. Men her i første omgang betyder det altså, at flere skoler kan få glæde af en gratis skolekoncert via Åben Skole, og det ser vi som en god start", siger hun på LMS' hjemmeside.

Da koncerterne er en del af Københavns åben skole-katalog, skal skolerne selv bede om koncerter, og LMS fordeler så de 30 koncerter efter først til mølle-princippet.

Se koncerterne her:

Læs mere

Gratisskolekoncerter i København