Anmeldelse Praktik
0   34

Små observationer - stor effekt

Der er ikke mange bøger, som forsøger at kvalificere læreruddannelsens praktik, men denne her er anbefalelsesværdig.

Småt er godt

Fakta


Titel
Småt er godt

Forfatter
Ulla Nedergaard, Allan Mølgaard, Tine Sofie Højrup

Pris
249

Sider
76

Forlag
Dafolo

”Småt er godt” er et ordsprog, men også titlen på en ny udgivelse fra Dafolo, skrevet af tre forfattere i forening. Ordsproget i denne sammenhæng betyder noget i retning af, at der er gevinster at hente ved at fokusere på enkelte elementer. Det er omdrejningspunktet for denne bog, som fokuserer på, hvordan lærerstuderende arbejder med videoobservation i deres praktik i skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Udgivelsen udfylder et tomrum, fordi der er brug for udgivelser målrettet lærerstuderendes praktik. At udgivelsen så ovenikøbet fokuserer på videoobservation som et element, hvor de lærerstuderende kan kvalificere deres analyse af praksis i praktikken, er en appelsin i turbanen. Udgivelsen har centrale omdrejningspunkter som vejledningssituationen og ikke mindst videoanalysemodel og eksempler på analyser af videoklip og arbejder ud fra nogle brugbare råd til studerende. På den måde bliver det muligt for dem virkeligt at komme i dyden med videoanalysen – for eksempel at fokusere på de små, men centrale ting i analysen.

Specielt bogens fjerde kapitel er meget eksemplarisk, fordi det i meget høj grad får foretaget en kobling mellem praktikkens kompetencemål og videoanalyser, som de studerende kan følge, når de enten er i praktik eller skriver opgaver på uddannelsen.

Tilbage er kun at anbefale ”Småt er godt” som en meget central og brugbar bog, når studerende arbejder med videoobservation, uden at de først skal læse sig igennem digre værker for at kunne sætte fokus på centrale nedslag i deres analyser som grundlag for videre refleksion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
251 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
476 andre er allerede tilmeldt