Anmeldelse Letlæsning
0   22

120 ord-serien

At skrive små historier til små elever i folkeskolen er en udfordring, fordi man er underlagt vilkår om kun at bruge for eksempel lydrette ord, samtidig med at man formidler en historie til eleverne. Det klarer forfatterne ganske godt.

120 ord-serien

Fakta


Titel
120 ord-serien

Forfatter
Helle Meldgaard, Lone Dissing

Sider
22 sider per hæfte


Hele serien, 12 styk: 720 kroner. Pris per styk: 75 kroner

Forlag
Forlaget Komet

Forlaget Komet har fokus på den første læsning og ordblindeområdet. Forfatterne Helle Meldgaard og Lone Dissing har udgivet flere små bøger, der skal understøtte elevernes begyndende læsning. Det gælder forlagets to serier: "Læs 100 % lydret" og "120 ord". Forfatterne har skrevet små tilstræbt meningsfulde beretninger om dette og hint, der understøtter formålet med, at alle ord skal være lydrette og indeholde de 120 hyppigst brugte ord i det danske sprog.

Artiklen fortsætter under banneret

De to forskellige snit på deres serier virker ret godt i en didaktisk sammenhæng, fordi eleverne med dem i baghånden kan træne forskellige elementer af den begyndende læsning. I serien med 120 ord indgår der i sagens natur andre ord i hæfternes små beretninger, men de 120 ord er understreget i teksten, så eleverne netop også kan rette deres fokus mod de ord, når de læser.

Eleverne kan med bøgerne læse en lille meningsfuld beretning, mens de træner lydrette ord. Denne kombination af meningsfuldhed og fokus på enkeltelementer i den begyndende læsning må alt andet lige være en motiverende faktor for elevernes læsning.

Forlagets materialer kan anbefales som supplerende materier til den første læsning i skolen, og selvom der er udgivet mange små hæfter, der skal træne elevernes begyndende læsning, er det altid befriende at få lidt nyt at vælge mellem – specielt når illustratoren Maria Mæng i den grad understøtter teksten med gode og farverige illustrationer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt