Anmeldelse Skønlitteratur
0   15

Herlig højtlæsningsbog

Bøger for børn kan sagtens både være poetiske og tage fat om de helt store emner. Det gør "Pepino", og heldigvis for det.

Pepino

Fakta


Titel
Pepino

Forfatter
Bente Klerke

Pris
200

Sider
96

Forlag
ABC Forlag

”Pepino – bjørnen der spillede violin” er en herlig fortælling - med tryk på fortælling, idet den i første omgang blev skabt som en mundtlig fortælling af Bente Klerke.

Artiklen fortsætter under banneret

Pepino er en lille sort bjørn med store ører, en rigtig bamse. Han bor først i Venedigs gader sammen med drengen Tino, men flytter så ind i huset hos den berømte dirigent Maestro Maggiore. Maestro har mistet sit arbejde, fordi operahuset mangler penge. I huset bor desuden Filomena, som er husbestyrerinde, og som Maestro Maggiore kalder sin husfe.

Tino forklarer sine nye værter, hvorfor gadebørn i virkeligheden stjæler, og inden længe er der flyttet rigtig mange gadebørn ind i det store hus sammen med Tino og Pepino, for børn skal ikke være tvunget til at stjæle. I stedet beslutter Maestro Maggiore at oprette et orkester, så alle børnene skal lære at spille på et instrument, og Pepino skal spille violin. Da de skal holde koncert for hele byen, lyder det så fantastisk, at alle bliver helt stumme.

Bente Klerke debuterer som forfatter med bogen om Pepino, der har tydelige referencer til børneklassikerne "Den lille prins", "Den uendelige historie" og "Bjørnene fra Sicilien" og som dem indbyder til eftertænksomhed. Det er en bog, der er skabt til at dele og læse højt med efterfølgende gode samtaler, for den behandler de væsentlige ting i livet: næstekærlighed, ensomhed, venskab, musikkens magi, vigtigheden af at lytte og af rummelighed. De sarte stregtegninger kompletterer historien meget fint og er medvirkende til at skabe en levende og hyggelig stemning. En virkelig dejlig bog, også for voksne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.516 andre er allerede tilmeldt