Corona
0   18

København: Test på folkeskolerne koster over en halv million kroner om ugen

Københavns Kommune betaler mellem 500.000-600.000 kroner om ugen til Falck at få testet lærere og elever i folkeskolen. Udgiften går ikke ud over skolernes budget, og test giver lærerne tryghed, lyder det fra Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Lærerne skal testes jævnligt, og anbefalingen lyder, at elever over 12 år testes to gange om ugen, når de går i skole. Det er en del af regeringens teststrategi, og den følger Københavns Kommune.

Det er naturligvis ikke gratis. Det koster kommunen i omegnen af 500.000-600.000 kroner om ugen, oplyser centerchef i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Mette Kilde Corfitzen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har indgået aftale med Falck om, at de udfører podningerne af lærere og elever, og det er en god løsning, der så vidt muligt sikrer, at lærerne trygt kan gå på arbejde, og at de kan fokusere på undervisningen", siger centerchef Mette Kilde Corfitzen.

I beløbet indgår ikke udgifter til testkit og værnemidler, da disse bliver stillet til rådighed af staten.

Og selvom de fleste elever nu er tilbage i skole som følge af den yderligere genåbning, vil antallet af test, som Falck foretager på skolerne, være nogenlunde uændret i København, vurderer centerchefen:

"Det skyldes, at kommunens eget pode-korps siden mandag den 10. maj har overtaget pode-opgaven på privat- og friskoler i kommunen", siger Mette Kilde Corfitzen.

Belaster testudgifterne skolernes budget?

"Nej. Og skolernes eventuelle udgifter til vikardækning i forbindelse med test bliver kompenseret", siger Mette Kilde Corfitsen, der desuden forsikrer, at andre aktiviteter i folkeskolerne ikke bliver berørt af testudgifterne.

Er det et rimeligt beløb for at holde skolerne åbne?

"Vi forsøger så godt som overhovedet muligt at løse den test-opgave, vi som kommune er blevet pålagt i forbindelse med genåbning af folkeskolerne", siger Mette Kilde Corfitzen.

På nuværende tidspunkt har kommunerne ikke hjemmel til at lade elever eller ansatte udføre hjemme- eller selvtest, sådan som det ses på gymnasierne.

Da anbefalingen om to ugentlige test af eleverne blev en realitet i starten af maj, udtrykte Skolelederforeningen bekymring for, om kommunerne kunne nå at opbygge testkapacitet nok på skolerne til at løse opgaven.

Men ifølge Kommunernes Landsforeningen (KL) fungerer det, som det skal.

 "Vi ikke har kendskab til, at der på nuværende tidspunkt er problemer med kapaciteten på skolerne", oplyser KL's presseenhed.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ