OK21
0   8

Formanden med de to kasketter: Sådan forbereder Mona Striib sig til OK21

OK21 bliver Mona Striibs debut som chefforhandler for langt over en halv million offentligt ansatte. Formanden for Forhandlingsfællesskabet håber, at hun midt i februar kan fejre sin 60-års fødselsdag med en overenskomst, hvor reallønnen som minimum sikres på det nuværende niveau.

Mona Striib virker selvsikker, når hun fastslår, at trods coronakrisen skal reallønnen som minimum sikres i den kommende overenskomst for ansatte i kommuner og regioner. Det er måske det vigtigste pejlemærke for Striib, der for første gang går ind til forhandlingerne som formand for Forhandlingsfællesskabet.

 - Det er tydeligt, at økonomien er begyndt at rette sig igen. Vi kan se, at lønudviklingen på det private arbejdsmarked også begynder at rette sig. Derfor ser vi langt mere fortrøstningsfuldt på OK21, end vi har gjort tidligere, siger Mona Striib til A4 Overenskomst. 

Arbejdsgiverne, blandt andre skatteminister Morten Bødskov (S), har på forhånd meddelt, at de forestiller sig en treårig periode for den nye overenskomst.

- Når de har det sådan, så medbringer jeg gerne en større pose, hvor der er plads til de aftaler, vi skal have til gengæld for en treårig periode. Vi skal have en overenskomstfornyelse, hvis indhold godtgør, at den skal gælde de kommende tre år. Det er min klare forventning. Og det er vores klare budskab til arbejdsgiverne, når vi sætter os ved bordet, fastslår Mona Striib.

59-årige Mona Striib, der repræsenterer 565.000 ansatte i de 98 kommuner og 5 regioner, kunne umiddelbart lyde som om, hun vender det blinde øje til coronakrisens påvirkning af økonomien. Det er dog ikke tilfældet. Men Striib vil ikke acceptere arbejdsgiveres sortsyn, når de beder om forståelse for, at krisen har tømt de offentlige kasser.

- Jeg har ikke tænkt mig at komme kravlende ind i forhandlingslokalet og spørge arbejdsgiverne, om de har en smule til os. Jeg vil gå offensivt til forhandlingerne, fastslår hun.

Denne artikel er oprindelig bragt på A4 bag abonnement. Du kan læse uddraget frit på grund af et samarbejde mellem folkeskolen.dk og A4 Medier. A4 Medier skriver om arbejdsliv, arbejdsmiljø og overenskomst til sine abonnenter.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ