Debat
0   20

Fraværstræk i børnepenge bør sættes i bero

Regeringen bør som i foråret suspendere det automatiske træk i børnepenge ved få dages skolefravær. Indlægget er rettet kl. 19, red.

I en tidligere udgave af debatindlægget stod, at reglen om træk i børnepenge ved ulovligt fravær aktuelt er suspenderet i folkeskolen, mens specialklasser og – skoler stadig skal føre ulovligt fravær for eleverne. Dette er ikke korrekt, fraværsregistreringen gælder som ved normal skoledrift for alle grupper af elever.  

Jeg kan se på de mange klager og frustrerede henvendelser jeg modtager fra forældre i disse dage, at det opleves som urimeligt og utrygt, at reglerne om ulovligt fravær og træk i børnepengene stadigvæk gælder. Under nedlukningen i foråret var reglen suspenderet, mens det nu er op til den lokale ledelse og den enkelte lærer at vurderer, om elevens fravær er ulovligt eller skyldes andre udfordringer med at følge nødundervisningen virtuelt. Det samme gælder for elever i specialklasser og på specialskoler, der stadig skal møde i skole – her risikerer forældrene at blive trukket i børnepengene efter få dages skolefravær, hvis de holder deres sårbare børn hjemme. Nogle af disse børn er så udsatte fysisk, at de kan blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet med corona. Derfor holder nogle forældre dem helt naturligt hjemme, og det er det forkert og urimeligt, når selvsamme forældre risikerer at blive trukket i børne- og ungeydelse, fordi deres børns fravær kan registreres som ulovligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Regeringen bør derfor lytte til frustrationerne og suspendere fraværsreglerne imens coronaepidemien er på sit højeste – forældrene har nok at gøre med at få hverdagen til at hænge sammen og lærerne med at lave kvalificeret nødundervisning, nødpasse de mindste og tage hånd om de sårbare og udsatte børn og unge. Dér skal fokus være, ikke på om fravær er ulovligt eller ej.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ