Musik
0   2

Sådan overkommer julemusikken corona

Julen er ikke afblæst, selv om corona-restriktioner udfordrer skolernes krybbespil, julekoncerter og luciaoptog. Mange lærere finder kreative løsninger.

Udendørs luciaoptog, streaming af julekoncerten eller et silent luciaoptog, hvor der slet ikke synges.

Ideerne fra musiklærerne er mange, når det gælder om at opretholde nogle af julemusiktraditionerne, der findes på de fleste skoler, fortæller formand for Musiklærerforeningen Karen Johansen.

"Jeg kan se, at der er mange kreative forslag på Facebook. Mange forsøger at gøre som man plejer. Så filmer de det, og sender det ud digitalt. Eller prøver at gøre det på en anden måde. Der er også nogle, der bare vælger at aflyse i år, og det kan jeg godt forstå", siger Karen Johansen.

"Udfordringen for folkeskolen er, at vi ikke må få forældrene ind. Så der kommer ingen fælles morgensamling i år. Jeg håber, at der er nogle, der tænker, at så må vi gøre ekstra meget ude i vores klasse. Men jeg tror også, at der lige nu er en mathed med det hele".

Artiklen fortsætter under banneret

En ting er hun dog sikker på:  

"Julen bliver ikke afblæst, men den bliver opfindsom og digital. Der bliver produceret materiale, blandt andet fra Musik med afstand og Dansk digital. DR er også kommet ud med noget på skærmen. Og det kommer til at fortsætte også efter jul".

Anna Trolles Skole i Middelfart har skoleorkestre fra 3. til 9. klasse. Musiklærer Tina Højmose er i år meget afventende med juleplanlægningen. Foreløbig har skolen planlagt at optage luciaoptoget i et stort mørkt rum, og så vise optagelsen for skolens elever på dagen den 13. december. Som bonus så kan forældre og bedsteforældre se det igen og igen derhjemme 

"Hele situationen er så usikker. Men jeg og ungerne elsker jo bare julen og alle de traditioner, der hører med. Så vi finder da i dėn grad på noget uanset hvad", lyder det fra Tina Højmose.

På Haverslev Skole i Nørager i Nordjylland har man også planlagt luciaoptoget, fortæller musiklærer Thea Haagen Skyum. 

"Vores skole er i stueetagen, så vi går luciaoptog udenfor hele vejen rundt om skolen. Ved hver klasse stopper vi op og synger et par vers af 'Et barn er født i Bethlehem'. I klassen kan de åbne vinduer og stille sig hen at lytte og se".

Har du gode ideer til, hvordan man fejrer coronasikker jul på skolen, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder. 

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt