Anmeldelse Skønlitteratur
0   16

Helende broderkærlighed

Årets vinder af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris er en rørende historie om et svært tema.

Vi er løver!

Fakta


Titel
Vi er løver!

Forfatter
Jens Mattsson

Illustrator
Jenny Lucander

Pris
300

Sider
32

Forlag
ABC Forlag

Så er vinderen af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020 fundet. Det blev den finske billedbog "Vi er løver!" af Jens Mattsson (tekst) og Jenny Lucander (illustrationer), der vandt de 350.000 kroner. Vinderbogen er oversat til dansk af Flemming Møldrup.

Artiklen fortsætter under banneret

To små brødre leger løver, jager, dovner, men en dag får storebror ondt i maven og kan ikke lege. Han kommer til læge, der tager en blodprøve, og kommer på sygehuset sammen med alle sine kæledyr. Det er sandsynligvis kræft. Undervejs gør lillebror  alt, hvad han kan, for at gøre storebror glad.

Storebror kommer i behandling og mister sin løvemanke, men lillebror forstår ikke helt situationen og tror, at alt bare er som før. Faderen falder i søvn ved hospitalssengen, og lillebror ser sit snit til at få storebror over i en kørestol, så løverne atter kan komme ud at jage på stepperne. Imidlertid vikler ledningerne sig ind i hinanden, og de to løver bliver stoppet.

Lillebror ender oppe i hospitalssengen ved siden af storebror, der hvisker: ”Vi er løver! Kræft, gå væk!" Vi – læserne – håber, det går!

"Vi er løver!" er en varm og rørende historie om den helende leg og kærlighed mellem brødre. Jens Mattsson debuterede i Finland med denne tekst i 2019. Illustratoren Jenny Lucander har mange års erfaring med billedfortællinger. De to kunstnere komplementerer hinanden smukt med denne fine og vedkommende vinderbog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.601 andre er allerede tilmeldt