Corona
0   18

Minister og KL i fælles brev: Rammerne for mere rengøring er på plads

Både Pernille Rosenkrantz-Theil, Lærerforeningen og skolelederne har råbt højt om behovet for mere rengøring på skolerne i denne tid. I et fælles brev til skolerne understreger ministeren og KL nu sammen, at der er penge til ekstra rengøring.

"Pengene til ekstra rengøring er bevilliget. De penge skal ud at arbejde på skoler og institutioner".

Sådan lød det børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde for lidt over en uge siden.

Her proklamerede hun, at hun havde i sinde at sende et brev til landets kommuner, hvor hun ville understrege, at kommunerne skal bruge pengene i økonomiaftalen fra maj til mere rengøring på skolerne.

KL svarede kort efter igen og sagde, at mere rengøring kræver flere penge, end dem kommunerne fik udmøntet i økonomiaftalen.

Artiklen fortsætter under banneret

Men ministeren og KL er tilsyneladende blevet enige siden. For ministerens annoncerede brev til kommunerne er i stedet blevet til et brev til skolerne, og her optræder ministeren og formand for KL's Børne- og undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen som fælles afsender.

De to understreger, at der er styr på økonomien i forhold til at sikre mere rengøring på skolerne.

"Med aftalen om kommunernes økonomi fra maj 2020 blev kommunerne kompenseret for de ekstraordinære omkostninger forbundet med Covid19 i 2020, herunder omkostninger forbundet med ekstra rengørings- og hygiejnetiltag. Der blev også aftalt opfølgende drøftelser om evt. yderligere håndtering af kommunernes covid-19-relaterede udgifter mellem regeringen og KL med udgangen af 2020", skriver de og understreger:

"Dermed er rammerne på plads for ekstra rengøring og hygiejnetiltag".

Husk udsatte elever ved hjemsendelse

I brevet understreges det desuden, at det er vigtigt, at skolerne sikrer, at eleverne blandes mindst muligt på tværs af deres klasser.

I sidste uge kunne folkeskolen.dk fortælle, at 165 folkeskoler på landsplan har været nødsaget til at hjemmesende mindst én klasse siden august. I brevet skriver Pernille Rosenkrantz-Theil og Thomas Gyldal Pedersen, at det er vigtigt, at skolerne i de tilfælde er særligt opmærksomme på hyppig kontakt med især udsatte og sårbare elever.

Find alternative løsninger til aflyst brobygning

Efter lang tids debat blev den almindelige brobygning - hvor eleverne får mulighed for at besøge forskellige ungdomsuddannelser med henblik på at blive skarpere på, hvad de skal efter folkeskolen - endeligt aflyst i sidste uge.

I brevet understreges det, at skolerne efter aflysningen bør finde alternative måder at arbejde med brobygning på i år.

"Det er nemlig afgørende, at de unge fortsat får et solidt kendskab til mulighederne på ungdomsuddannelserne. I den udstrækning, det er praktisk muligt, skal de aflyste introduktionskurser og brobygningsforløb med fysisk fremmøde erstattes af enten virtuelle forløb, eller forløb hvor en eller flere undervisere eller elever fra en ungdomsuddannelsesinstitution besøger elevens grundskole".

Ros til skolerne

Pernille Rosenkrantz-Theil og Thomas Gyldal Pedersen har desuden valgt at slutte brevet af med at rose skolernes coronahåndtering indtil videre.

"Vi vil sammen benytte lejligheden til endnu engang at understrege, at vi er dybt imponerede over de kreative løsninger og alternative samværsformer, som vi så i foråret. Omstændighederne kræver desværre, at I skal genfinde disse og udbygge dem her i efteråret og vinteren".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
506 andre er allerede tilmeldt