Ny melding: Brobygning kan aflyses allerede tirsdag

Mandag eftermiddag meddeler Undervisningsministeriet, at brobygningsaktiviterne kan aflyses allerede fra tirsdag morgen. Trods corona besøger elever fra landets folkeskoler og efterskoler i disse uger ungdomsuddannelserne som led i den såkaldte brobygning. Men mandag morgen har undervisningsministeren meldt ud, at al brobygning skal aflyses fra på torsdag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Minister indskærper: Der skal gøres ekstra rent på skolerne

"Vi er ikke klar til at komme en endelig melding vedrørende brobygning endnu", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil på gårsdagens coronapressemøde. Det fik SF's Jacob Mark til på Facebook at påpege, at SF har foreslået ministeren at aflyse brobygningen, fordi man risikerer at sprede smitte fra skoler til uddannelser og omvendt.

Og her til morgen skriver Pernille Rosenkrantz-Theil så på Twitter:

"Vi forventer aflysning af brobygning træder i kraft på torsdag".

Det er samme dag, som det nye mundbindskrav også bliver gældende netop  på bl.a. ungdomsuddannelserne.

Opdateret mandag aften:  Efter drøftelse med Folketingets partier har børne- og undervisningsministeren besluttet, at brobygningsforløb med fysisk fremmøde på ungdomsuddannelserne kan aflyses allerede fra i morgen og skal aflyses senest torsdag.

"For at være på den sikre side skal brobygning i dette skoleår ikke gennemføres på almindelig vis, hvor elever på skoler og efterskoler møder frem på ungdomsuddannelserne. På grund af covid-19 er vi nødt til at finde alternative løsninger. Det er nemlig afgørende, at de unge fortsat får et solidt kendskab til mulighederne på ungdomsuddannelserne, og vi vil sammen med sektoren og Folketingets partier finde løsninger - ligesom vi har gjort med alle andre udfordringer, der er opstået på grund af covid-19", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelse.