Meritlærer
0   12

Hun er tiltrukket af reformen

Nadia Vagner Blessing læste hele folkeskolereformen igennem og skiftede så tolv år i bogbranchen ud med et liv som skolelærer. Nu deler Nadia Vagner Blessing sin passion for litteratur med eleverne.

Næsten alt var lagt på skinner. Nadia Vagner Blessing havde styr på familielivet og havde igennem mange år arbejdet i boghandlerkæden Arnold Busck. Først som elev og siden som butikschef i Køge, Valby og Ballerup.

Hun elsker at fordybe sig i litteraturen, og derfor var det oplagt at lade sig uddanne som salgsassistent med speciale i bøger i Handelsfagskolen i Skåde ved Aarhus.

Artiklen fortsætter under banneret

»Litteraturen trak, da jeg kom ind som elev. Jeg elskede kundekontakten. Jeg elskede, at jeg fik lov til at læse så meget, som det kræver«.

Efter tolv år i bogbranchen skete der noget nyt i Nadia Vagner Blessings arbejdsliv. Da det ældste af hendes to børn skulle starte i skolen umiddelbart efter folkeskolereformen i 2014, så hun sig nødsaget til at sætte sig ordentligt ind i tingene. Nadia Vagner Blessing besluttede sig derfor for at læse hele reformteksten minutiøst igennem.

»Jeg besluttede mig for at læse den - fra ende til anden. Jeg syntes, at den inkluderende del virkede meget positiv og tiltrækkende«, siger hun.

»Når jeg går ind i en debat, sætter jeg mig ind i tingene. Jeg skal ikke pege fingre ad andre uden at involvere mig helt«.

Reformen førte ikke alene til, at Nadia Vagner Blessing lod sønnen begynde i folkeskolen. Hun fik også selv mod på at arbejde i folkeskolen efter den omdiskuterede reform.

»Jeg hører kolleger fortælle, at det har været bedre at undervise inden reformen. Men jeg synes, jeg har et fantastisk arbejdsliv. Den bekymring, jeg havde for min søns skolestart, er også gjort til skamme«.

Trækker på sine erfaringer fra boghandel

Nadia Vagner Blessing læste meritlæreruddannelsen på det daværende UCC i København og tog linjefagene dansk, tysk og idræt. I dag trækker hun på erfaringerne fra sit tidligere arbejdsliv og sin passion for bøger, når hun som dansklærer skal udvælge litteratur.

»Jeg har solgt meget ungdomslitteratur gennem tiden, og fra mine tidligere uddannelser kender jeg meget til genrer og forfatterskaber, jeg kan bruge i dag. Forfatteren Jesper Wung-Sung passer rigtig godt til de klasser, jeg har haft med mange drenge. Han udfolder de helt grundlæggende problematikker omkring kærlighed og venskab. Med den indsigt og ved at bruge ham får jeg i højere grad nogle af drengene med«.

Det tidligere arbejdsliv med mange års kundekontakt har også givet gode forudsætninger som lærer - særligt i forhold til kommunikationen med elever og forældre, føler Nadia Vagner Blessing.

»Jeg er vant til den svære samtale fra tidligere med utilfredse kunder. Kompetencerne i forhold til at kommunikere bruger jeg helt sikkert også i forbindelse med elev- og forældresamarbejde«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)