Fysik/kemi
0   1

H. C. Ørsteds liv som tegneserie

"Ørsted – han satte strøm til verden" hedder en ny tegneserie, som udkommer 22. juni i anledning af 200-året for hans revolutionerende opdagelse. Her beskrives Ørsteds liv og opdagelser, Napoleons Paris og Ørsteds møde med flere af datidens forfattere.

Det er Ingo Milton og Sussi Bech, der har tegnet den grafiske novelle, og de har samarbejdet med Jens Olaf Pepke Pedersen, der er seniorforsker ved DTU Space Institut for Rumforskning. Også videnskabshistorikeren professor Kenneth L. Caneva fra University of North Carolina har bidraget til tegneserien. Han har beskæftiget sig med Ørsted i flere årtier og har kendskab til Ørsteds besøg på Nationalinstituttet i Paris sammen med datidens fremmeste forskere.

Forlaget Eudor har også lagt en række små videoer på deres youtube-kanal. Her fortæller Jens Olaf Pepke Pedersen om, hvordan Ørsted åbnede et nyt forskningsfelt, da han forbandt magnetisme og elektricitet. Ingo Milton fortæller, hvordan de har fået historiske detaljer med i bogen, og Sussi Bech har studeret herremoden fra dengang og lært noget om halsbind og kniplingsborter til mænd.

På forhånd har der været så stor interesse fra både butikker, skoler og private, at forlaget nu har bestilt andet oplag inden udgivelsesdatoen på mandag.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.582 andre er allerede tilmeldt