Anmeldelse Skønlitteratur
0   92

Sorg gør nas

Smerten over en mistet forælder er smukt formidlet i denne lille billedroman.

Uden mor

Fakta


Titel
Uden mor

Forfatter
Salma Ahmad

Illustrator
Runa Steppinge

Pris
230

Sider
104

Forlag
Vild Maskine

”Uden mor” handler om Meena, som er en dansk-pakistansk pige på knap otte år. Hendes bedste veninde er Elise. Meena skal efter sommerferien starte i 2. klasse, og familien skulle egentlig have været på sommerferie i Pakistan, men de kommer ikke af sted, fordi Meenas mor bliver syg – og dør.

Artiklen fortsætter under banneret

Meenas sorg er efterfølgende så stor og dyb, at hun på et tidspunkt føler, ja, ligefrem hører, at moderen er tilbage fra de døde, og det er først, da hun vågner i slikbutikken med en gæld på 37 kroner, at det virkelig går op for hende, at moderen er væk og ikke kommer tilbage. Hun var ellers overbevist om, at hun havde moderen med hele vejen fra hjemmet og til slikbutikken.

Faderen og Meena forsøger efter bedste evne at få dagligdagen til at fungere med god hjælp fra genboen og Elise, men faderen er også stærkt tynget af sorgen, og det kniber med at have fokus nok på Meena. Sorg gør nas, som de unge siger.

Historien er velskrevet, og sproget flyder let og lige ud ad landevejen og rører uden at overdrive. Runa Steppinges smukke illustrationer løfter historien og gør den til noget helt særligt.

En rigtig brugsbog i allerbedste forstand, en højtlæsningsbog og selvlæsningsbog fra 3. eller 4. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt