»Social arv er en farlig ting«

Folkeskolen efterlyste en familie med mange lærere i en Facebook-gruppe for lærere. Og så væltede henvendelserne ellers ind på redaktionen. Vi bringer her et lille uddrag af de mange tip om lærerfamilier.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ligger lærerjobbet i generne? 

»Begge mine forældre er lærere (de mødte endda hinanden, da de gik i samme klasse på seminariet i Jelling, hvor de dimitterede i 1985), og efter en omvej forbi en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet, fordi jeg ALDRIG skulle være lærer som mine forældre, er jeg også endt som lærerstuderende og dimitterer fra Jelling Seminarium i juni 2020. Jeg kunne mærke, at det altså var den vej, jeg skulle gå, hvis jeg skulle lytte til mit hjerte - og sådan blev jeg til endnu et af de æbler, der ikke falder langt fra stammen«.

----

»Jeg er lærerbarn (begge forældre uddannede lærere). Min far var lærerbarn. Min farmor var lærerbarn. Jeg er selv lærer, og sørme om jeg ikke mødte min bedre halvdel på seminariet, så vores to børn er/bliver også lærerbørn«.

----

»Jeg er lærerbarn, både min mor og far er uddannede lærere. Kigger man på mit stamtræ, er en del af mine bedsteforældre og oldeforældre også lærere. Desuden er jeg selv kommende lærer. Socialarv er en farlig ting ;-)«.

----

»Min farfar var lærer, min mor og min moster er lærere, min onkel og tante er lærere, min far er pædagog, men har også undervist, min søster og svoger er lærere, jeg er selv lærer - min mand er uddannet pædagog, men underviser i idræt og musik - i hans familie er de også lærere og pædagoger«.

----

»Begge mine forældre er lærere, min farfar var lærer, min mormor var lærervikar, og min faster er lærer. Jeg plejer at sige til forældremøder, at jeg er tredjegenerationslærer«.

Alle henvendelser er bragt med afsenderens tilladelse.