Anmeldelse

Ici on parle français

Fransk for begyndere kan bruges, også hvis vikaren ikke taler sproget

Nogle af jer kender måske allerede Franskportal og bruger det til de ældre klasser i folkeskolen. Nu er der også kommet et materiale til begynderfransk. 1.000 tak for det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ici on parle français" består af 39 kapitler, og vi bliver ført igennem øvelserne af (dygtige) danske franskelever, som trygt tager os i hånden. Det virker autentisk. De har et flot fransk sprog, og de taler langsomt, så nybegyndere har en chance for at forstå. Hver gang vi har lyd (og billede/film), har vi også teksten med gloser som støtte for eleven. Alle i klassen kan være med. De mest sikre elever kan udfordres ved for eksempel kun at lytte.

Fakta:

Titel: Ici on parle français

Forlag: Forlaget Passion

Materialet starter op med de helt grundlæggende ting som at hilse og præsentere sig selv. Der er opgaver tilknyttet hvert kapitel, og med blot et klik er man inde på Quizlet og Kahoot. Derudover findes der gloserede ark til de mundtlige øvelser.

Alle emner er nære emner, som eleverne kan relatere til og bruge i deres egen hverdag. Emnerne åbner op for kommunikation og interaktion, hvilket gør det relevant for eleverne.

Sværhedsgraden stiger gradvist, og der kommer fortløbende nye arbejdsopgaver til. Den relevante grammatik inddrages, således at grammatikken kommer naturligt ind på en meningsfuld facon. Der er glosetræning, der styrker det centrale ordforråd. Ud over de mundtlige øvelser kommer der også mindre skriftlige opgaver til.

Endnu et plus er, at de skriftlige opgaver læner sig op ad dem, som eleverne støder på i FP9. Det giver så meget mening at træne disse opgaver set med det franskfaglige perspektiv, men også for at give eleverne træning i disse øvelser, således at de kender fremgangsmåden.

"Ici on parle français" kan stå alene som undervisningsmateriale. Dog er det også meget velegnet til at bruge som ekstra materiale eller vikarmateriale, fordi materialet er meget nemt at arbejde selvstændigt med for eleverne, og eleverne kan derfor arbejde, selv om deres vikar ikke kan fransk.

Portalen er brugervenlig for både elever og lærer. Eleverne får lyttet til en masse fransk, emnerne er relevante for aldersgruppen, og der er en rød tråd i kapitlerne, eleverne bliver sat ind i den relevante grammatik og stifter bekendskab med fransk kultur. Derudover er variationen af opgaverne et kæmpe plus.

Jeg glæder mig til at komme i gang med at bruge materialet sammen med mine elever.