Anmeldelse Fransk
0   30

Fransk for begyndere kan bruges, også hvis vikaren ikke taler sproget

Nogle af jer kender måske allerede Franskportal og bruger det til de ældre klasser i folkeskolen. Nu er der også kommet et materiale til begynderfransk. 1.000 tak for det.

Ici on parle français

Fakta


Titel
Ici on parle français


Priser kan ses på https://www.forlagetpassion.dk/

Forlag
Forlaget Passion

"Ici on parle français" består af 39 kapitler, og vi bliver ført igennem øvelserne af (dygtige) danske franskelever, som trygt tager os i hånden. Det virker autentisk. De har et flot fransk sprog, og de taler langsomt, så nybegyndere har en chance for at forstå. Hver gang vi har lyd (og billede/film), har vi også teksten med gloser som støtte for eleven. Alle i klassen kan være med. De mest sikre elever kan udfordres ved for eksempel kun at lytte.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet starter op med de helt grundlæggende ting som at hilse og præsentere sig selv. Der er opgaver tilknyttet hvert kapitel, og med blot et klik er man inde på Quizlet og Kahoot. Derudover findes der gloserede ark til de mundtlige øvelser.

Alle emner er nære emner, som eleverne kan relatere til og bruge i deres egen hverdag. Emnerne åbner op for kommunikation og interaktion, hvilket gør det relevant for eleverne.

Sværhedsgraden stiger gradvist, og der kommer fortløbende nye arbejdsopgaver til. Den relevante grammatik inddrages, således at grammatikken kommer naturligt ind på en meningsfuld facon. Der er glosetræning, der styrker det centrale ordforråd. Ud over de mundtlige øvelser kommer der også mindre skriftlige opgaver til.

Endnu et plus er, at de skriftlige opgaver læner sig op ad dem, som eleverne støder på i FP9. Det giver så meget mening at træne disse opgaver set med det franskfaglige perspektiv, men også for at give eleverne træning i disse øvelser, således at de kender fremgangsmåden.

"Ici on parle français" kan stå alene som undervisningsmateriale. Dog er det også meget velegnet til at bruge som ekstra materiale eller vikarmateriale, fordi materialet er meget nemt at arbejde selvstændigt med for eleverne, og eleverne kan derfor arbejde, selv om deres vikar ikke kan fransk.

Portalen er brugervenlig for både elever og lærer. Eleverne får lyttet til en masse fransk, emnerne er relevante for aldersgruppen, og der er en rød tråd i kapitlerne, eleverne bliver sat ind i den relevante grammatik og stifter bekendskab med fransk kultur. Derudover er variationen af opgaverne et kæmpe plus.

Jeg glæder mig til at komme i gang med at bruge materialet sammen med mine elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt