"Vi står lige nu i kulissen og tramper for at komme i gang. Vi glæder os”, siger formand for Foreningen for madkundskab Lone Carlson.

Madkundskabslærere glæder sig over Fælles Mål

Lærerne kunne godt bruge mere tid til at sætte sig ind i målene for det nye fag madkundskab, men umiddelbart ser Fælles Mål for faget meget spændende ud, lyder det fra formanden for Foreningen for Madkundskab.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er tydeligt, at arbejdsgruppen har gjort sig umage, og at der er en kærlighed til faget".

Sådan lyder formand for Foreningen for madkundskab Lone Carlsons første reaktion på udkastet til de Fælles Mål for madkundskab, som netop er sendt i høring.

Fælles Mål: Madlavning skal fylde mest i madkundskab

 Uforberedte lærere

Hvor langt de fleste fag i skolen først skal bruge de nye Fælles Mål fra skoleåret 2015/16, så stiller det sig anderledes med madkundskab.

Da faget er et helt nyt fag, skal lærerne undervise efter de nye mål allerede efter sommerferien. Lige nu ser det ikke ud til, at al materialet når at blive klar til lærerne i dette skoleår.

"De stillede os i udsigt, at alle materialerne ville være på plads, men det ser ikke ud til, de når det. Det er ærgerligt, at vi madkundskabslærere ikke når at forberede faget grundigt, inden vi skal i gang. Det hele har været noget forceret. Vi kunne godt bruge mere tid, men vi synes også, der er nogle rigtig gode ting i de nye mål", siger Lone Carlson og understreger, at lærere der i dag underviser i hjemkundskab har et godt grundlag for at undervise i madkundskab efter sommerferien.

"Vi skal nok klare den. Den matrix, som er kommet er meget overskuelig - meget mere overskuelig end det, vi havde før".

Madkundskab skal øge kendskabet til madhåndværket

Lærerne vil gerne i gang

Når materialet bliver færdigt, kan lærerne klikke sig rundt i det på Undervisningsministeriets Elektroniske Mødested for Undervisningsverdenen, EMU.

"Jeg glæder mig til, at vi kan gå ind på Emu'en og klikke os frem til, hvilke mål, der bliver opfyldt af hvilke undervisningsforløb. Og den anden vej, hvor man kan klikke på et mål og så få forslag til undervisningsforløb, der opfylder målet. Vi står lige nu i kulissen og tramper for at komme i gang. Vi glæder os", siger Lone Carlson. 

Læs mere

Fælles Mål for madkundskab

Fælles Mål for madkundskab som valgfag