Udvalg skal se på fagligheden i engelsk, matematik og naturfag
Undervisningsministeren har udpeget tre udvalg, som skal komme med forslag til, hvordan fagligheden kan forbedres i henholdsvis engelsk, matematik og naturfag i folkeskolen - blandt andet på, om der er behov for mere central styring.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Alle tre udvalg bliver bedt om at vurdere og kommentere behovet for at inddrage udenlandske erfaringer med mere central styring af valg og fremstilling af undervisningsmidler til fagene. Udvalgene skal også mere generelt pege på metoder til at styrke elevernes faglige niveau - vel at mærke uden tilførsel af ekstra resurser.
"Især i naturfag men også i matematik klarer vi os ikke godt nok sammenlignet med andre lande. Vi vil gerne have, at danske elever kan måle sig med verdens bedste. Desuden ved vi, at danske piger præsterer markant dårligere end drengene, når det gælder naturfag. I engelsk skal eleverne have færdigheder, der ruster dem til at begå sig på fremtidens globaliserede arbejdsmarked. Også her skal niveauet forbedres", siger undervisningsminister Bertel Haarder.
Et tilsvarende udvalg omkring læsning blev nedsat i august, og dets anbefalinger ventes offentliggjort omkring 1. november. De tre nye udvalg har fået deadline i begyndelsen af 2006.
I spidsen for de tre udvalg står professor Nils O. Andersen, Niels Bohr Instituttet, naturfag, lektor Arnt Lykke Jakobsen, Copenhagen Business School, engelsk, og professor Mogens Niss, RUC, matematik. Sidstnævnte stod også i spidsen for projektet Kompetenceudvikling Og Matematiklæring, som finansieret af Undervisningsministeriet udsendte rapporten Kompetencer og Matematiklæring for tre år siden.