Fagkonsulenter kan ruste lærerne bedre til de daglige udfordringer, end Skolestyrelsen gør, mener SF's Pernille Vigsø Bagge
sf.dk
SF: Nedlæg Skolestyrelsen og ansæt fagkonsulenter
Der er ikke brug for Skolestyrelsen, mener uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge fra SF. Hun så hellere, at resurserne blev brugt på at ansætte fagkonsulenter, som besøger skoler og arrangerer kurser og konferencer for lærerne.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Skolestyrelsens opgave er blandt andet at indføre nationale test og styrke evalueringskulturen i folkeskolen. Men trods det formål vil en nedlæggelse af størstedelen af Skolestyrelsen ikke svække evalueringskulturen i folkeskolen, mener Pernille Vigsø Bagge.
"Vi har haft så meget fokus på evaluering og fået indført en god evalueringskultur i folkeskolen efter de sidste mange års debat. Så at have et stort 60-årsværks-center i Undervisningsministeriet er et overkill. Man kunne fint lade nogle af fagkonsulenterne koncentrere sig om evaluering i folkeskolen, men jeg tror ikke, Skolestyrelsen er nødvendig længere", siger hun.
Forslaget er under udarbejdelse, og SF vil fremsætte det i løbet af de næste uger.
Pernille Vigsø Bagge begrunder forslaget med, at Talis-undersøgelsen har vist, at lærerne efterspørger efteruddannelse, og at Skolestyrelsen ikke klæder lærerne godt nok på til de daglige udfordringer. Det ville fagkonsulenter kunne rette op på.
"Jeg tror, det ville være gavnligt, hvis fagkonsulenterne fungerede som et rejsehold, der tager ud på landets folkeskoler. Det med at tage på en uges kursus kan være godt, men så kommer man hjem til den hverdag, man skal fungere i, og så kan det være svært at få implementeret det, man har lært på et efteruddannelseskursus. Det ville være fint, hvis en fagkonsulent kunne tage ud til en kommune og for eksempel samle alle tysklærerne og give dem nye undervisningsmetoder, ny tilgange, ny forskning på området og svare på lærernes spørgsmål", siger hun og pointerer, at fagkonsulenterne ikke skal erstatte den øvrige efteruddannelsesindsats.