Anmeldelse
Kogebogen: I røg og damp
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Tid for lejrskole og ture i det fri. Hvordan er det nu lige, vi holder mælken kold, tænder lejrbålet, slagter hønen, sammensætter ugens menu, spid- eller
grubesteger kyllingen, bruger taljetrækket, bygger tømmerflåden eller rapelletårnet, pakker rygsækken, klarer vablerne, skovflåten eller forstuvningen
og får gjort brændenældesuppen tilstrækkelig attraktiv?
De første tre bøger fra FDF er tænkt som ide- og træningsmateriale til sommerens landslejr, men mindst lige så anvendelige vil de være som særdeles
grundige håndbøger til klassens aktiviteter i forbindelse med lejrture. Her er detaljerede anvisninger illustreret med enkle tegninger og fotos, og ikke
mindst er der en god kombination mellem teori og praksis. Der vejledes herudover kort i den gode fortælling - og forkyndelsen sniges da også lige ind i
et afsluttende kapitel i en af bøgerne.
I 'Mad på tur og lejr' indledes med nogle konkrete råd om indkøb, opbevaring, menuforslag og lejrkøkkentips. Men ellers er den udformet som en
kogebog med masser af klare og let tilgængelige opskrifter på frokost- og middagsretter, desserter, brød, kager og salater. Der er også en oversigt
over spiselige planter i naturen, opskrifter på mad fremstillet af vilde planter og en vejledning i primitiv madlavning.
Fire rigtige brugsbøger, der henvender sig til såvel nybegynderen som den erfarne pioner. God tur.